22.05.18 Balstival

Esbjerg, Huset Kl. 19:00

Arrangør: SDMK
Sted: Huset
Pris: Gratis entré

Folkemusik og folkedans hænger uløseligt sammen, og begge dele oplever i disse år stor tilslutning af nye unge udøvere og publikummer samtidigt med at landet bugner af traditionelle folkedanserforeninger. Med arrangementsrækken ’Balstival’ ønsker Syddansk Musikkonservatorium at skabe en fælles ramme for regionens udøvere af folkemusik- og dans - på tværs af alder og øvrige tilhørsforhold.

Et styrket netværk
Balstival tager udgangspunkt i konservatoriets folkemusikuddannelse, der som landets eneste af sin art indtager en væsentlig plads i det danske folkemusikmiljø. Ved i alt 10 arrangementer mødes konservatoriets studerende med både det yngre vækstlag og det etablerede miljø for sammen at udforske musikken og dansen og styrke netværket på tværs af hele folkemusikken.

En inkluderende fællesskabsånd
Med støtte fra Kulturaftale Vadehavet planlægges der i løbet af det næste år 10 aftener, som med skiftende temaer tager fat i musikkens og dansens traditioner og fejrer folkemusikkens inkluderende fællesskabsånd. På denne baggrund er arrangementerne også åbne for alle andre interesserede, der ønsker at deltage i festlighederne eller være med på sidelinjen.

Lever i kraft af at blive brugt
Balstival-koordinator Tove de Fries, der selv står som en væsentlig udøver og formidler af specielt Fanø-musikken, siger om projektet: “Folkemusikken er funktionsmusik, den lever i kraft af at blive brugt. Specielt her på egnen - det tyndt befolkede "udkantsdanmark", har folk altid mødtes omkring musik og dans på tværs af generationer, politiske overbevisninger og øvrige barrierer med det ene formål at more sig. Enhver der har oplevet magien når dans og musik smelter sammen, kan nikke genkendende til at man pludselig er en vigtig del af noget større, samtidig med at man har det sjovt og får alle depoter fyldt op.”

Musikken fra Cape Breton
Tredje arrangement løber af stablen tirsdag d. 22. maj klokken 19 på Huset Esbjerg og fokuserer på musikken fra Cape Breton. Aftenen ledes med kyndig hånd af Troy Macgillivray, Marion Dewar og Tove de Fries.

Balstival på Facebook

For yderligere info kontakt

Tove de Fries
Email: tovedefries@gmail.com
Tlf.: 60956810

Tilbage