25.08.17 House of Jazz: Radek Wosko Atlantic Quartet

Odense C, Kongensgade 48 Kl. 19:00

Arrangør: SDMK
Sted: Kongensgade 48
Pris: Fri entré

H.C. Andersen Festivals

 

Tre koncerter med tre skarpe musikere i centrum - Syddansk Musikkonservatorium forkæler i år publikum med koncerter med tre af konservatoriets rytmiske soliststuderende og deres bands. Trommeslageren Radek Wosko, guitaristen Lukasz Borowicki og sangerinden Stine Steendorph Petersen skruer ved hver deres koncert helt op for musikken, og der venter festivalens gæster tre forrygende musikalske oplevelser.

Årets House of Jazz-koncerter i Kongensgade 48 afsluttes med Radek Wosko Atlantic Quartet, der er et nyt musikalsk projekt fra den herboende polske jazz trommeslager og komponist - Radek Wośko som bl. a. spillede med Lionel Loueke, og senest var medlem af et internationalt projekt, der involverede stjernetrompetisten Tomasz Stanko - The Tomasz Stanko Experience med den anmelderroste koncertturné i Danmark. Til hans seneste plade har Radek Wośko inviteret en af de bedste jazz guitarister i verden, den israelsk-fødte Gilad Hekselman som i over 10 år har været blandt cremen af jazzscenen i New York. Pladen blev udgivet i november 2016 af den hippe MultiKulti Project fra Polen og Radek Wośko er i fuld gang med at promovere den med koncerter i Danmark og Polen i hele 2017.

Bandet består af musikere fra Danmark og Polen og præsenterer moderne jazz på det højeste niveau, som trækker både på lyden af New Yorker jazz, dybe slaviske rødder og nordisk kultur. Den fælles punkt af alle disse musikalske traditioner er nok et eller andet sted i Atlanterhavet, som bogstaveligt talt afspejler navnet på projektet.

Radek blev i 2013 grand prix vinder ved 49. International Jazz Nad Odrą Festival in Wrocław, Poland, og modtog i 2016 SDMK´s entreprenørskabspris for sit arbejde med projektet "The Tomasz Stanko Experience".

vimeo.com/226440273
www.youtube.com/watch
www.radekwosko.com

 

 

 

Tilbage