22.10.18 Jazz Jam: Braid+Åman+Mogensen

Odense, Dexter Kl. 20:00

Arrangør: SDMK/Dexter
Sted: Dexter
Pris: Fri entré


Der er som sådan ikke noget usædvanligt i at der er jazz jam på Musikhuset Dexter mandag den 22. oktober. Det er der hver anden uge det meste af året. Som regel er det studerende ved Syddansk Musikkonservatoriums jazzuddannelse der, med en af deres undervisere i værtsrollen, åbner jamaftenerne. Det er en god tradition, der sikrer at hver jazz jam åbnes med den spillelyst, det musikalske overskud og den kunstneriske kvalitet der udspringer af at have Nordeuropas bedste jazzuddannelse liggende i byen.

En uddannelse på højt internationalt niveau kræver selvsagt også undervisere fra jazzscenens øverste hylde. Normalt er det kun de studerende der har fornøjelsen af at opleve de internationale stjerner, der gæster konservatoriet med masterclasses, workshops og artist talks.

Mandag den 22. oktober får byens jazzpublikum imidlertid også mulighed for at nyde nogle af de kunstneriske profiler, der er tilknyttet konservatoriet. Her er det nemlig Syddansk Musikkonservatoriums nye adjungerede professor David Braid der, sammen med Anders Mogensen, der er leder af jazzuddannelsen sammen med Hans Mydtskov, og bassisten Johnny Åman, sætter gang i aftenens jam.

David Braid er en højt anerkendt canadisk jazzkomponist og pianist, der har markeret sig på den internationale jazzscene gennem flere årtier. Han har været nomineret til en Juno, der er Canadas største musikpris, otte gange og vundet den tre. Senest med bandet The North, hvor han netop spiller sammen med Anders Mogensen og Johnny Åman.

 

Tilbage