Undervisere

Michel Camille

Bratsch

Biografi

Michel Camille er bratschist i Esbjerg Ensemble, og tilbyder timeundervisning i kraft af Syddansk Musikkonservatoriums partnerskabsaftale med Esbjerg Ensemble. Han deltager desuden i en årlig coching i kammermusik i samarbejde med sine kolleger i Ensemblet.

Her er præsentationen af Michel Camille fra Esbjerg Ensembles hjemmeside www.esbjergensemble.com

"Første gang jeg spillede bratsch var da jeg som 13-årig spillede bratschstemmen i Schumanns essentielle klaverkvintet. Derefter var det at spille bratsch i kammermusik en vigtig del af den musikalske kost. Faktisk forsagede jeg violinen til fordel for bratschen efter mine studier. At spille kammermusik med det stærke fokus på kommunikation med medspillere og publikum på koncertsteder, der ikke er for store til at alle kan mærke intimiteten, har siden været en af mine grunde til overhovedet at eksistere.” 

Michel Camille, som i 1995 blev ansat som bratschist i Esbjerg Ensemble (kunstnerisk leder fra 1997-2001) har som kunstnerisk og administrativ leder af Esbjerg International Chamber Music Festival siden 1999 bragt kammermusikere fra verden udenfor til byen. Han har præsenteret esbjerggensere og tilrejsende publikum for stadigt skiftende vinkler på kammermusik, nutidig som klassisk.    

Michel Camille modtog allerede under sin uddannelse en lang række udmærkelser, den første da han som 11-årig fik stipendium til den traditionsrige Wells Cathedral School. Wells Cathedral er en af Englands elitære musikskoler, hvor uddannelse betyder intens træning kombineret med hyppige optrædener, som solist såvel som ensemblemusiker. For Michels vedkommende med blandt andre Yehudi Menuhin, Yfrah Neamen, Norman del Mar, Igor Ozim i koncertsale i Europa og på kontinenterne. Fra sit 18. år vandt Michel desuden priser for solo- og kammermusikoptrædener i London som bratschist, herunder den eftertragtede “Premier Prix” ved Guildhall School of Music hvor han studerede hos professor David Takeno, og senere “Concerto prize” ved Banff Fine Arts.  

Efter i en årrække at have spillet, ofte som solobratschist, med orkestre som Academy St. Martins, LPO, BBC Symphony, London Musici, Scottish Chamber Orchestra og City of London Sinfonia, dedikerede Michel sig til kammermusikken, og har siden ikke blot som optrædende, men også som kunstnerisk leder arbejdet for såvel den klassiske som den kontemporære kammermusikscene. Han har samarbejdet med blandt andre Athelas Ensemble, Pellegrini Quartet, Christian Altenburger, Steven Dann, Marko Ylonen, Monica Groop, Morten Frank Larsen, Tuva Semmingsen, Ernst Kovacic, Swiss Piano Trio, Juhani Lagerspetz og David Grimal.