10.03.2015 14:35

SDMK-fløjtenist vinder orkesterplads

Ragnhildur Josefsdottir vandt plads i Odense Symfoniorkester


Den talentfulde islandske fløjtenist Ragnhildur Josefsdottir, der er studerende i solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium, vandt fredag den 6/3 konkurrencen om stillingen som 3. fløjte/piccolo ved Odense Symfoniorkester i skarp konkurrence med en række særdeles kompetente fløjtenister.

Ragnhildur, der er næsten lige så fynsk som hun er islandsk, har studeret ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Henrik Svitzer og Toke Lund Christiansen inden hun i 2013 indledte sit soliststudie ved SDMK med Rune Most som underviser. Udover soliststudierne er Ragnhildur en særdeles aktiv kammer- og orkester-musiker på den klassiske musikscene i Danmark. Hun har således haft længere kontrakter ved Copenhagen Phil, Aalborg Symfoniorkester og Odense Symfoniorkester, og har jævnligt været tilknyttet orkestre som DR UnderholdningsOrkestret og Det Kongelige Kapel, ligesom hun udgør en tredjedel af trioen Trio Amarise.  Før konservatorietiden boede Ragnhildur på Fyn og gik på MGK i Odense, hvorfor det føjer yderligere til sejrsglæden at det er i Odense at hun har vundet stillingen:

”Jeg er selvfølgelig ovenud lykkelig for at have vundet en stilling i Odense Symfoniorkester. Jeg er enormt glad, og stadig lidt rundt på gulvet - det er jo noget man drømmer om fra den dag man starter på konservatoriet…omend ikke før, så det er helt fantastisk at det er lykkedes for mig at slippe igennem nåleøjet. Og så betyder det ekstra meget at det lige præcis er Odense Symfoniorkester, da jeg før konservatorietiden boede på Fyn…og gik på MGK i Odense i sin tid, og både min mor, en del af min islandske familie og min kærestes familie bor på Fyn!”

Ragnhildurs fornemme bedrift er naturligvis også blevet bemærket på Syddansk Musikkonservatorium, hvor der er stor glæde over hendes sejr. Rektor Claus Skjold Larsen gav således straks efter Ragnhildur vandt konkurrencen udtryk for sin begejstring for hendes flotte præstation:

”Jeg er meget imponeret. Det er en meget stor og arbejdskrævende præstation at vinde sådan en flot stilling i et af landets bedste orkestre, og der er ingen tvivl om, at hele SDMK bliver meget stolte af, at det denne gang er en af vore studerende, der har taget det sidste stik.”