Sakari Tepponen

Violin

Biografi

Sakari Tepponen er violinist i Esbjerg Ensemble, og tilbyder timeundervisning i kraft af Syddansk Musikkonservatoriums partnerskabsaftale med Esbjerg Ensemble. Han deltager desuden i en årlig coching i kammermusik i samarbejde med sine kolleger i Ensemblet.

Her er præsentationen af Sakari Tepponen fra Esbjerg Ensembles hjemmeside www.esbjergensemble.com

“Jeg begyndte at spille violin under min ældre brors vejledning. Han var allerede ansat som violinist i Det Nationale Operaorkester i Helsinki, da jeg begyndte. Det var et naturligt valg for mig at lære at spille violin, fordi jeg havde hørt violinspil hele min barndom derhjemme.” 

Sakari fik sin musiske uddannelse ved Sibelius Akademiet i Helsinki og ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Wien. Ved siden af sit virke som koncertmester i det internationalt anerkendte Lahti Symfoniorkester optrådte Sakari som kammermusiker og solist i hele Finland.

Han har optrådt som solist og kammermusiker ved koncerter både nationalt i Danmark samt i udlandet. I 2002 spillede han en recital med pianist Masahiro Saito i Musashino Cultural Center i Tokyo.

Sakari har indspillet soloværker med orkester, bl. a. musik af Felix Mendelssohn, Karl Amadeus Hartmann og Jean Sibelius. Hans indspilning og koncertoptræden med finsk violinmusik gav ham Sibelius-medalje i 1996.

Sakari underviser i dag bl.a. på kammermusik- og solo masterclasses såvel i Danmark som i udlandet.