Om koncerten

Koncert: Throat + Waves + Ingefred

I Syddansk Musikkonservatoriums koncertsal d. 3. Juli klokken 16.00 kan du opleve en koncert med undersøgende, pulserende og meditativ musik gennem tre forskellige og udtryksfulde indslag. Musik af Jacob Ridderberg, Mai Skjødt og Per Nørgaard. 

 

Throat 

Musik: Jacob Ridderberg

Medvirkende: Stine Benjaminsen og Jacob Ridderberg

I løbet af de sidste 2 år har vi rejst rundt i Danmark for, at gennemføre indspilningen og produktionen af fem værker skrevet med udgangspunkt i hvert deres atypiske rum/miljø. Hver af disse rum har deres helt egne særlige akustiske og visuelle egenskaber, som har været udslagsgivende for udformningen af musikken og det klanglige resultatet i hvert stykke.

Til denne koncerteftermiddag vil du opleve en live fremførelse af de fem værker for blokfløjte og elektronik optaget i Brønshøj Vandtårn, DTUs lyddøde rum, Esbjerg Musikkonservatorium og i København i kastellets hollandske træmølle fra 1847. 

Throat er det meditative og intime overfor det storladende, ekspressive og næsten kvasireligiøse. 

Organiske droner bryder stilheden en tone ad gangen for at hendlede lytterens opmærksomhed på alle de små detaljer, der hurtigt går tabt i vores normale lytning. Det taktile i luften der omgiver tonen, tonens ansats og intensitet, mikroskopiske bevægelser i pitch samt klangen og lydende fra det rum/miljø vi befinder os i sættes i fokus. Projektets tredje værk “Inside” fremhæver det intime og nære og er optaget inde i flygelet som står i koncertsalen på Esbjerg Musikkonservatorium. 

Følg musikken og projektet på:

https://badp.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/badposturecph/

 

Waves 

Musik: Per Nørgård
Medvirkende: Philipp Möllgaard

Waves er et solistisk multi-percussion værk komponeret i 1969 af den danske komponist Per Nørgård. Musikken er næsten meditativ med et gentagende mønster, som spilles langsomt, overlapper og afløses i en undersøgelse af drivende impulser. 

Ved koncerten bliver Waves opført af den unge talentfulde slagtøjspiller Philipp Möllgaard. Philipp har netop afsluttet sin bacheloruddannelse ved Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. 

 

Ingefred

Musik og performance: Mai Skjødt

Stilistiske variationer over sindets dunkelt belyste kringelkroge - fra der hvor vreden, tvivlen og kærligheden fletter fingre.  

Ingefred er Mai Skjødt’s solo-projekt. Universet er elastisk og strækker sig fra mainstream til avantgarde. Grundpillen er fragmenterede lydflader, vokaleffekter og en malstrøm af synth. 

Ingefred har en bred musikalsk baggrund, der bl.a. strækker sig fra klassisk violin til korsanger til indie rock keys. Efter en rygskade begyndte hun at eksperimentere med Ableton Live og har siden da arbejdet sig dybere og dybere ned i det elektroniske kaninhul. Fælles for alt hun laver er en uhøjtidelig og  umiddelbar tilgang til musik for “Hvis det ikke er ærligt, så kan det squ være lige meget”.  I foråret/sommeren debuterer Ingefred med en række singler.