Om koncerten

Studerende fra Syddansk Musikkonservatorium præsenterer komponister fra det nittende og enogtyvende århundrede. Koncerten fokuserer på kammermusik for sang, klaver, accordion og cello. Der vil være sange og duetter fra de tyske komponister Richard Strauss og Felix Mendelssohn med klaverakkompagnement samt en sangcyklus fra den slovakiske samtidskomponist Luboš Bernáth (*1977). Den menneskelige stemme i alle dens former fascinerer Lubos Bernath uhyre meget. Han betragter det samtidig som en stor udfordring at komponere vokal og vokalinstrumentale værker. Kombinationen af den menneskelige stemme med et musikinstrument, kammerensemble eller orkester er en utrolig transcendental oplevelse. Bernath kan lide at diskutere med kunstnere, hvilket er en stor berigelse af den kreative proces for ham. Et sådant samarbejde giver ham positive resultater, og han opnår igennem samarbejdet en højere kvalitet af sine kompositioner. Han har skabt dette interessant sangcyklus til sopran, akkordeon og cello.


I kan høre nogle instrumentale solo-stykker af den akkordeonkomponist Anatoly Kusyakov (1945-2007). Han var en kendt russisk lærer i komposition og instrumentering samt komponist. Senere blev han professor ved Rachmaninov-konservatoriet. Suite "Winter sketchens" består af 6 satser, som hver især er fyldt med stor fantasi samtidig med at de passer sammen i en lang, sammenhængende historie. Veronika vil gerne præsentere os for disse smukke tonemalerier på hendes akkordeon ved koncerten.

I kan også høre et cellostykke komponeret og opført af Monica Tønning. Monica (*1996) blev inspireret til at skrive dette stykke en sen aften i øvelokalet. Egentlig blev det skrevet en aften fuldt med melankolske tanker, og det er derfor en skrøbelig og følsom sag fyldt med indebrændte tanker og sorgfuld stemning, men hun mener selv, at man alligevel godt kan ane håbet i kompositionen.
Vi elsker at interagere med hinanden og lege med instrumenternes og stemmes farver.

Kom og nyd den vidunderlige musik med os!

 

Koncerts Program 2/6/2021:

F. Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Herbstlied, Abschiedslied, Maiglöckchen und die Blümelein, op.63

Monica Tønning (*1996)
sin egen komposition Sine Nomine

Richard Strauss (1864-1949)
Begegnung, op. 72
Rote Rosen, op. 76
Die erwachte Rose, op. 66

Anatoly Kusyakov (1945-2007)
Winter sketches
(I. Ice-Flowers on the Window Pane, II. Troika, III.Evening,
IV. Gathering Northern Wind, V. Bylina VI. Russian Legend Springtime Festivities)

Ľuboš Bernáth (*1977)
song cycle Vyznania
(I. Preludium, II. Dar, III. Povedz mi male slovo, IV. Elegia, V. Vyznanie, VI. Postludium)

____

Lineup:
Troels Larsson, klaver
Monica Tønning, cello
Michaela Šimkova, sopran
Kristina Hanzenova, sopran
Veronika Krejčirova, akkordeon