Undervisere

Christian Martinez

Slagtøj

Biografi

Christian Martinez er slagtøjsspiller i Esbjerg Ensemble, og tilbyder timeundervisning i kraft af Syddansk Musikkonservatoriums partnerskabsaftale med Esbjerg Ensemble. Han deltager desuden i en årlig coching i kammermusik i samarbejde med sine kolleger i Ensemblet.

Her er præsentationen af Christian Martinez fra Esbjerg Ensembles hjemmeside www.esbjergensemble.com

 

“Som barn begyndte jeg at slå på dåser og fik bongotrommer som gave. Jeg begyndte med lilletrommen på musikskolen, og på et tidspunkt havde jeg både slagtøj og klassisk guitar som hovedinstrumenter, men jeg valgte slagtøjet da jeg som teenager oftere fik mulighed for at spille i symfoniorkestret i Cali i Colombia.” 

Christian Martínez begyndte sine slagtøjsstudier i hjembyen Cali i Columbia. Senere fulgte studier på Manhattan School of Music i New York og ved Rogaland Musikkonservatorium i Stavanger. I 1996 afsluttede han sin uddannelse på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København; samme år blev han medlem af Esbjerg Ensemble.


Christian Martínez har deltaget som kammermusiker og solist ved flere festivaler og koncerter i Skandinavien, Europa, USA, Latinamerika og Taiwan. Senest på Nordic Music Days Festival 2010, Athelas New Music Festival 2011, Percussion Plus Festival 2012 i Aarhus og Kalliokuninkala-festivalen 2012 og Percussion Plus 2014 i Finland.
I januar 2014 samarbejdede Esbjerg Ensemble, med stjerne baryton Omar Ebrahim i den første skandinavisk opførelse af György Kurtags, Pas a pas, nulle-part, for baryton, strygetrio og slagtøj.


I 2010 udgav Christian Martinez sin første solo-cd "Rhythmical Séance" med Per Nørgårds I Ching samt værker af Ivar Frounberg og Ejnar Kanding. Samarbejdet med Per Nørgård har resulteret i to nye værker, som er med på denne cd: En koncert for slagtøj og ensemble, Tre Scener, samt Arabesques I, II, III (2011) for solo slagtøj. Begge værker er skrevet og tilegnet Christian Martínez og Esbjerg Ensemble.


www.christianmartinez.dk