29.11.2013 11:53 Category:

Marc Ducret adjungeret professor ved SMKS

Med udnævnelsen af den franske mesterguitarist har konservatoriets rytmiske linje sikret sig en inspirator, der formår at udfordre de gængse opfattelser af musikkens væsen.Marc Ducret har efter flere års virke i det franske efterhånden udvidet hjemmebanen til også at omfatte resten af verden. Ikke mindst er han en efterspurgt herre i USA, hvor han blandt andet har indspillet seks anmelderroste avantgarde albums med New York saxofonisten Tim Berne.

Den selvlærte guitarist er kendt for ikke at følge strømmen i sin udforskning af jazzens virkemidler. Hans spillestil har udviklet sig i retning af det mere udforskende og energiske med elementer af atonalitet og høj teknisk formåen som nogle af hans varemærker, ligesom hans sceneoptræden vidner om en musiker, hvor instrumentet er svært at adskille fra udøveren.

Uddannelseskoordinator for den rytmiske linje i Esbjerg, docent og saxofonist Marc Bernstein siger om valget af Ducret: "Udnævnelsen er en naturlig kulmination i vores ønske om at skærpe profilen som et moderne europæisk musikkonservatorium med en inkluderende forståelse af den rytmiske samtidsmusik. Vi er ikke ensidigt fokuseret på genrer, men på de kvalifikationer og kompetencer, der kan hjælpe vores studerende med at finde fodfæste som musikere, komponister, formidlere og entreprenører. Ducret er en stor inspirationskilde i alle de henseender”.

Flere af de studerende på den rytmiske linje i Esbjerg har allerede stiftet bekendtskab med den kompromisløse franskmand. Blandt andet som underviser på de årlige projektuger på Engelsholm Slot. Bassist Benjamin Kirketerp fortæller om sine forventninger til at Marc Ducret nu bliver knyttet til hans uddannelse: "Han er en reflekteret kunstner i forhold til sin egen lyd og musik - og så er han ikke mindst en dygtig instrumentalist, måske den bedste håndværker, jeg har hørt. Han kan gøre sig gældende uanset genre. Han spiller bare musik".

Marc Ducret tildeles titlen som adjungeret professor i forbindelse med den årlige "Good Music Festival" på konservatoriet i Esbjerg d. 29. november, hvor den nyudnævnte rytmiske professor i dagene op til vil agere banddoktor og fødselshjælper for konservatoriets rytmiske studerende og spille afslutningskoncert på festivalen med alle den rytmiske linjes hovedfagslærere.