04.10.2018 20:57 Category:

Topbassist tilknyttes konservatoriet

Den amerikanske bassist Greg Cohen er udnævnt til adjungeret professor for en 5-årig periode.


Cohen bliver særligt tilknyttet den rytmiske afdeling i Esbjerg, som huser konservatoriets uddannelsesretning “rytmisk samtidsmusiker”.

Fra Norah Jones til Bob Dylan

Greg Cohens musikerskab spænder særdeles vidt og CV’et bærer tydeligt præg af, at verdenseliten efterspørger hans alsidige talent. Gennem sin karriere har Cohen således arbejdet med navne som John Zorn, Tom Waits, Ornette Coleman, David Sanborn, Elvis Costello, Norah Jones og Bob Dylan.

Ingen genrer – bare ”good music”

Leder af den rytmiske afdeling i Esbjerg, Marc Bernstein, er da også tydeligt begejstret for udnævnelsen af Cohen, der både er aktiv på New Yorks jazzscene og i Berlin, hvor han er tilknyttet byens populære jazz-institut: “Som musiker og mentor passer Greg Cohen rigtig godt til vores profil i Esbjerg, hvor vi har en meget inkluderende profil. I stedet for at sætte labels på musikken opererer vi med betegnelsen ”good music” – her kommer Cohens inspirerende 45-årige karriere og enorme erfaring rigtig til sin ret. Jeg ser meget frem til at have ham tilknyttet de næste fem år.”

Sammenspil, koncerter og jam-sessions

Amerikaneres første besøg i Esbjerg er netop overstået og bød på intensive dage med individuel undervisning, coaching af ensembler, sammenspil, koncerter og jam-sessions. Her oplevede de studerende på nærmeste hold en eminent og alsidig musiker med en særdeles veludviklet pædagogisk sans der delte gavmildt ud af både erfaring og kunnen.

 

Tårnhøjt kunstnerisk niveau

Rektor Claus Skjold Larsen siger om udnævnelsen: ”På Syddansk Musikkonservatorium lægger vi vægt på at kunne tiltrække de bedste inspiratorer på internationalt plan som adjungerede professorer. Bassisten Greg Cohen er ingen undtagelse, og vi glæder os til at kunne stille hans enorme ballast af topprofessionel erfaring og tårnhøje kunstneriske niveau til rådighed for vore studerende og deres uddannelse ved hans besøg i de kommende år.