19.01.18 DNA of Music: Mogensen/Wosko Duo & Third Stream Revisited

Odense, Odeon: Konservatoriets Koncertsal Kl. 19:00

Arrangør: SDMK
Sted: Odeon: Konservatoriets Koncertsal
Pris: Fri entré

 

Der er dobbelt op på den internationalt anerkendte jazz-trommeslager Anders Mogensen, når Syddansk Musikkonservatorium åbner dørene til årets første koncert i Odeon.


I aftenens første sæt kan han opleves sammen med sin gamle elev Radek Wosko i Mogensen/Wosko-duo. Det betyder to trommesæt og to knivskarpe trommeslagere på scenen på én og samme tid! 

”3rd Stream revisited” er et projekt Anders Mogensen har arbejdet på gennem det sidste år. Projektet er en del af Anders Mogensens løbende arbejde med Kunstnerisk Udviklingsvirksomhed ved Syddansk Musikkonservatorium og det betyder at der venter publikum musik der på en eller anden måde nye og ubetrådte veje.

I "Third Stream Revisited" har Mogensen arbejdet med at udvikle en alternativ tilgang til at komponere musik som jazzmusiker i det 21. århundrede. Vejen hertil er fundet ved at genbesøge en tilgang til fusion mellem den klassiske kompositionsmusiks virkemidler og jazzens improvisatoriske felt, som især blev afprøvet fra midten af 1950’erne til begyndelsen af 1960’erne og blev kendt som såkaldt ”Third Stream”. Det var en tilgang, der hurtigt blev noget overdøvet af den øvrige hastige udvikling af den rytmiske musik op gennem 60’erne og 70’erne. Derfor har ”3rd Stream” nu mest historisk interesse.

Projektets idé er at kombinere den frisættende kunstneriske viden og praksis på jazzens område, der har udviklet sig kraftigt siden begyndelsen af 60’erne med den disciplinerede - men også udvidede - strukturbevidsthed og regularitet, der gjorde sig gældende i den europæiske og nordamerikanske
partiturmusik i specielt første halvdel af det 20. århundrede – f.eks. i form af den anden Wiener-skole, synteser af øst og vest, nyklassicisme m.m. Konkret tages der udgangspunkt i projektleder Anders Mogensens har således forsøgt at forene sin egen professionelle og kunstneriske praksis gennem de sidste 30 år, med den nytænkende disciplinering, som den klassiske musiks mestre udviklede og raffinerede i perioden ca. 1900-1960. 

De fem numre Mogensen præsenterer med ”3rd Stream Revisited” er udviklet på baggrund af Anders Mogensens egne nutidige analyser af udvalgte værker fra den moderne klassiske musik. I analyserne har han identificeret værkernes særlige karakteristika, herunder rytmisk/melodiske sammenhænge og harmonier. 


Medvirkende:
Anders Malta - trompet
Mathias Binggeli - alt sax
Oleksandr Kolosii - tenor sax
Tuomas Korkonen - piano 
Emil Mathisen - bas
Anders Mogensen - trommer  

Tilbage