22.02.19 The Very Big Band - Songs for Butch Lacy

Odense, Odeon: Konservatoriets Koncertsal Kl. 20:00

Arrangør: SDMK
Sted: Odeon: Konservatoriets Koncertsal
Pris: Fri entré

 

I uge 8 varsles der tomme øvelokaler, kolde orkestersæder og rungende tomme balsale, når 35 musikere fra den rytmiske, klassiske, folkemusiske og elektroniske verden forlader deres vanlige musikalske forpligtelser og mødes i konservatoriets koncertsal. Her vil de tilsammen udgøre et særegent orkester, der hæver sig over genrebetegnelser og vanetænkning. De kalder det ”The Very Big Band”.

Originale kompositioner bliver skrevet af de unge spirende talenter og i ugen op til koncerterne arrangeres de i fællesskab med den verdensaktuelle komponist og instrumentalist Thommy Andersson, der tager hatten som kunstnerisk leder.

I 2018 har vi mistet mange store musikere, deriblandt den store danskboende jazzpianist Butch Lacy. Dette falder tilfældigvis sammen med The Very Big Bands jubilæum, et storslået og banebrydende projekt, der blev søsat af netop Butch Lacy for 25 år siden, i et forsøg på at skabe et højere tværæstetisk samarbejde på Syddansk Musikkonservatorium. Dette er i aller højeste grad lykkedes og projektet har desuden været et af flere startskud i den kulturpolitiske debat om tværæstetik og crossover. Ved denne turné hylder de 35 musikere i The Very Big Band deres stifter, Butch Lacy. 
Tilbage