Koncertsalen

Salen, der hævdes at være blandt Europas bedste til kammermusik, er en fryd for musikere, musikelskere samt historie- og arkitekturinteresserede, der alle - ud fra hver deres indfaldsvinkel - sikkert kan enes om, at det storslåede kassetteloft med rosetterne i den gamle turbinehal er noget helt specielt.Loftet kan sammen med kunstneren Hans Tyrrestrups lange række af fabulerende malerier nydes fra en af 198 polstrede koncertstole, som man kan synke ned i under en af de mange koncerter konservatoriet arrangerer.


Salen er meget andet end bløde stole, god kunst og spændende arkitektur. Det enestående rum, der med udgangspunkt i den oprindelige byggestil, har en helt unik akustik, er også udstyret med al den teknik, der skal til at for afvikle en koncert i professionelle ramme. Her er lys- og lydanlæg, teleslynge, mulighed for direkte opkobling til OB-vogne, orkestergrav, storskærmer og projektor til fremvisning af f.eks. operaforestillinger.

Koncertorglet på 44 stemmer, som er blevet installeret i salen, vil af nogle blive betegnet som kronen på værket. Det er en fryd ikke alene for øret, men også for øjet. Bygget til salen og dens mangfoldighed af kunst og finurlige indretning.