04.03.2016 14:23

Ale Möller gæstede folkekons

SDMK's adjungerede professor i folkemusik rykkede ved den musikalske bevidsthed.


Efter flere tilløb havde den travle svenske multiinstrumentalist Ale Möller endelig fundet plads i kalenderen til at aflægge et todagesbesøg hos SDMK's folkemusikere . Dagene bød på både undervisning, workshops, tiltrædelsesforelæsning, koncert og bal. Både studerende og undervisere var inviteret.

Konservatoriets adjungerede professorer har tradition for at gå i dialog med de studerende gennem projektuger og andre intensive forløb hen over studieåret. Ved udpegelsen af professorer skeles der ikke mindst til evnen til at kunne inspirere i kraft af eget kunstneriske virke og musikerskab.

Rektor Claus Skjold Larsen, siger om valget af Ale Möller: "Vores ambition med dette er netop at sikre den levende fornyelse, at give kunsten spændvidde og give vore studerende frisk luft under vingerne. Den adjungerede professor skal både være inspirator og rollemodel for vores folkemusikalske fagmiljø, men jeg er sikker på at indflydelsen vil række langt videre ud på vores institution. "

Blandt de studerende var der også stor tilfredshed at spore:

"Jeg var selv en af dem der var lidt forundret over at valget ikke faldt på en dansker, men nu kan jeg se hvorfor man satsede på Ale Möller. Med fare for at lægge mig ud med den danske scene, så kan jeg ikke komme i tanke om en personage i det danske miljø, som er så velovervejet og har den kombination af tilstedeværelse og samtidig er så alsidig og reflekteret i forhold til folkemusik - og musik i det hele taget. Det stråler ud af ham at han vil os noget", sagde 3-årsstuderende Mads Kjøller-Henningsen efter mødet med professoren.

I Ale Möllers tilfælde er betegnelsen multiinstrumentalist  bestemt ikke nogen overdrivelse. På listen over de instrumenter, han behersker, finder man blandt andet: mandola, skalmeje, härjedalspipe, fløjte, tværfløjte, lur, kohorn, harpe, dulcimer, mandolin, bouzouki, jødeharpe, mundharmonika, harmonika, citar og slagtøj.

 

Der er fotos mv. på Folkekons' facebook-side: https://www.facebook.com/folkekons/