27.01.2016 11:23

Ale Möller gæster folkemusikerne

SDMK's adjungerede professor i folkemusik går i clinch med studerende og undervisere.


Folkemusikeren og multiinstrumentalisten Ale Möller er udnævnt til adjungeret professor på Syddansk Musikkonservatorium. Den første nogensinde inden for sit felt.

Nu har den travle musiker endelig fundet plads i kalenderen og aflægger et todages besøg hos konservatoriets folkemusikerne. Der er således tilrettelagt et tætpakket program med undervisning og workshops for både studerende og undervisere.

 I samme forbindelse bydes alle interesserede publikummer indenfor til tre offentlige arrangementer torsdag d. 4/2. Først en officiel præsentation, hvor professoren vil berette om sig selv og sit musikalske virke. Senere på aftenen byder de studerende til danseundervisning, musik og kaffepunch i konservatoriets Café Ørsted – og mon ikke Ale Möller selv  griber et instrument og spiller lidt med?

Konservatoriets adjungerede professorer har tradition for at gå i dialog med de studerende gennem projektuger og andre intensive forløb hen over studieåret. Ved udvælgelsen skeles der ikke mindst til evnen til at kunne inspirere i kraft af eget kunstneriske virke og musikerskab. I Ale Möllers tilfælde er betegnelsen multiinstrumentalist  bestemt ikke nogen overdrivelse. På listen over de instrumenter han behersker, finder man blandt andet: mandola, skalmeje, härjedalspipe, fløjte, tværfløjte, lur, kohorn, harpe, dulcimer, mandolin, bouzouki, jødeharpe, mundharmonika, harmonika, citar og slagtøj.

I forbindelse med udnævnelsen sagde rektor Claus Skjold Larsen: ”Ale Möller er en internationalt anerkendt musiker på højeste niveau. Med rødderne stærkt forankret i den skandinaviske folkemusik favner han en større verdens musikalske udtryk. Jeg er overbevist om, at Ale Möller ikke blot bliver en indflydelseskilde for folkemusikuddannelsen men for hele institutionen.”

Også uddannelseskoordinatoren for folkemusiklinjen, Kristine Heebøll, er selvsagt særdeles godt tilfreds med udnævnelsen af Ale Möller: ”Vi 'folkekonsere' ser meget frem til samarbejdet med Ale Möller. Han har længe stået højt på ønskelisten som gæsteunderviser og det at vi nu kan se frem til flere år med projekter er næsten mere end vi havde turdet håbe på. Ales baggrund i den skandinaviske folkemusik, hans erfaring indenfor fornyelse og hans evne til at række ud mod resten af den musikalske verden vil sætte fagligheden i spil på en ny og spændende måde og være til stor inspiration hos både studerende og undervisere." 

Der er fri entré og alle interesserede er velkommen.

 

Torsdag d. 4/2 2016

Kl. 16.00 Præsentation af Ale Möller i konservatoriets koncertsal

Kl. 19.00 Begynderdans (polka, mm.) for de nysgerrige

Kl. 20.00 Torsdagscafé med folkemusik

 

Se arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1686527264957724/