23.06.2015 13:42

”Andre bygninger” er årets bedste danske opera

SDMK alumner og studerende vinder Årets Reumert med Den Fynske Opera.


Operachef og SDMK-alumne Jesper Buhl kan, sammen med resten af holdet bag operaen ”Andre bygninger”, fejre at Den Fynske Operas største satsning i mange år blev kåret til årets opera, da der den 19. juni blev uddelt Reumert-statuetter.

Udover at være Den Fynske Operas ubetinget dyreste produktion nogensinde, giver Jesper Buhl i et interview med Fyens Stiftstidende også udtryk at den anmelderroste forestilling også er en kunstnerisk drøm der er gået i opfyldelse for ham:

”Premiereaftenen var en drøm, der gik opfyldelse. Som operachef har jeg kæmpet for at lave en opera, som både er en bidsk og morsom samfundskommentar. Hvis det sluttede i dag, så ville jeg være en lykkelig mand.”

”Andre bygninger” er en dyster fortælling om kvinden Senzas søgen efter sin forsvundne elskede Ricordo i den forfaldne kontorverden Bygning 2, hvor alting styres af tal og hvor håb langsomt men sikkert kvæles af den på en gang groteske og genkendelige virkelighed forestillingen udspiller sig i.

Musikken er komponeret af Den Fynske Operas huskomponist gennem tre år, Andy Pape, og librettoen er skrevet af SDMK-alumne Rasmus Zwicki, der også underviser på Syddansk Musikkonservatorium. Allerede inden premieren i april havde Rasmus Zwicki en klar oplevelse af at han og Andy Pape var i færd med at skabe noget ganske særligt sammen med forestillingens øvrige medvirkende:

”Jeg fornemmer at alle der er involveret i det her projekt løfter noget, der kommer til at være et højdepunkt i Den Fynske Operas historie”.


Oplevelsen af at hele holdet bag ”Andre bygninger” var fælles om at løfte noget stort deles i høj grad af Jesper Buhl, der til Fyens Stiftstidende udtaler:

”Holdånden var helt utrolig på denne opera. Det er første gang jeg har mødt den så stærk. Alle ville stykket.”

Udover Jesper Buhl, der også selv medvirkede i forestillingen, og Rasmus Zwicki indgik en hel perlerække af alumner og studerende fra Syddansk Musikkonservatorium i ”Andre bygninger”, herunder sangerne Kiki Brandt, Michelle Nora Lind, Rasmus Ruge, Freja Eva Lockenwitz, Angelica Asp, Andreas Bigom og Nanna Ipsen.