30.06.2015 17:23

Anna og den canadiske forbindelse

Musikalsk samarbejde på tværs af kontinenter


I januar 2014 rejste Syddansk Musikkonservatoriums rytmiske guitarist Anna Roemer til Toronto i Canada for at studere under den prisvindende pianist og komponist David Braid ved University of Toronto. Han introducerede hende for trommeslageren Jon Foster, og så var kimen til et musikalsk venskab og samarbejde lagt. Braid, der for nyligt har turneret Norden sammen med SDMK´s rytmiske fagkoordinator Anders Mogensen, anbefalede Jon at tage til Europa og spille, hvis han fik muligheden. Det råd tog Jon til sig og i september samme år spillede han ved en festival i Tyskland med the Jessica Stuart Few Band. Efter festivalen satte han kurs mod Danmark for at besøge Anna og er allerede inden sin ankomst indlemmet i hendes musikalske univers og planer:

 ”Jon besøger Odense i oktober, hvor jeg havde sat tre koncerter op forinden - Dexter, Momentum & Brandts 13. I løbet af ugen spiller og hænger vi rigtig meget ud med Jasper Jagd. Det er derfor helt oplagt at arbejde videre på det samarbejde, da Jon i januar i år skriver at han rigtig gerne vil komme over og besøge mig igen.”

De seneste måneder er det meste af Anna Roemers tid gået med at stable en sommertour på benene sammen med Jasper Jagd:

”Som var det et andet deltidsarbejde har Jasper og jeg brugt adskillige morgener og formiddage på al presse og booking. Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange kander kaffe vi har høvlet de sidste måneder, alt imens vi har haft eksamener.”

Mens Anna og Jasper altså har haft godt styr på hvor og hvornår bandet skulle spille i løbet af sommeren, har det længe set helt anderledes ud med hensyn til hvad de skulle spille. Det er nemlig først med Jon Fosters ankomst i Danmark, og dermed efter at deres koncerter var planlagt, at de lagt sig fast på hvad for noget musik de vil spille, hvilke instrumenter de vil spille på og hvilken lyd de vil have. Hele projektet er således løbet af stablen på en lidt utraditionel måde, forstået således at det hele er forgået i omvendt rækkefølge: 

”Det normale ville nok være, at man i forvejen havde et band og allerede havde musikken og vidste hvad der var op og ned i projektet og måske allerede havde etableret sig en form for omdømme - for så at booke sig en turné. Heldigvis var meget af forarbejdet for gruppen allerede lavet i og med at vi har taget udgangspunkt i Jaspers soloprojekt 'EXIL', som nu er gået fra at var et én-mands projekt til at være en trio.”

Dermed venter der publikum en rejse ind i et stemningsfuldt drømmende musikalsk univers, hvor eksperimenterende musik forbinder psykadeliske elementer, der trækker tråde til sidste århundrede, med en moderne indie-agtig tilgang til instrumental musik, elektroniske komponenter og jazzens tradition for improvisation og interaktion.

 

 EXIL kan opleves i Odense, Aarhus og København i løbet af juli-måned:

Torsdag den 2/7: Bobz (Odense)

Fredag den 3/7: Huset (København)

Lørdag den 4/7: Metronomen (København)

Tirsdag den 7/7: Frihavnskirken (København)

Torsdag den 9/7: Dome of Visions (København)

Søndag den 12/7: Fairbar (Aarhus)

Mandag den 13/7: Headquarters (Århus)


Snup en musikalsk smagsprøve her:
https://www.youtube.com/watch?v=bdEa6XAFwSU
https://www.youtube.com/watch?v=MjxLR9a1_8I

 

Og følg EXIL her:
https://www.facebook.com/exiltrio

https://twitter.com/exilmusicnow