23.10.2015 15:34

Chili Klaus inspirerede de studerende

SDMKs tredje karrieredag bød på spændende oplægsholdere


Syddansk Musikkonservatorium har et stort fokus på at forberede de studerende på det sammensatte arbejdsliv, der mere er reglen end undtagelsen for musikere og andre kunstnere, og med fag som kunstnerisk entreprenørskab er det ønsket at give de studerende den rette ballast til både at realisere deres drømme og navigere i arbejdsmarkedet som musiker, musikunderviser, freelancer og projektmager.

Et bredt program

Programmet bestod af debatter og oplæg fra bl.a. Gert Barslund, som står bag en række projekter, der kobler kultur- og erhvervsliv, dirigent Maria Badstue, revisor og musiker Uffe Isaksen, musikeren Jullie Hjetland samt amerikanske Scott Cohen fra distributions-selskabet ’The Orchard’

Bredest kendt var nok Chili Klaus, der selv er konservatorieuddannet pianist, men som man virkelig må sige også har formået at bringe andre kompetencer i spil og gribe de chancer, der byder sig. Claus Pilgaard, som hans borgerlige navn lyder, har stadig en karriere som musiker ved siden af det chili-eventyr, som nærmest opstod ved en tilfældighed, og som blot er en lille del af hans eget sammensatte arbejdsliv.

Vær ærlig omkring det du gør

Med udgangspunkt i sit eget liv pointerede han vigtigheden af at finde sin personlige platform, være ærlig omkring det man gør og formå at lade det skinne igennem - uanset hvad man gør.

"Jeg har lavet så utroligt mange ting inden for underholdningsbranchen i løbet af mit liv. Men når man rammer en bold så klokkerent, som jeg har gjort med det her projekt, så er det bare en superdejlig følelse. Og det betyder noget, at folk responderer på mit arbejde. Det er en utrolig inspiration.”