16.05.2017 13:09

Eksamenskoncerter på SDMK

Vær med når konservatoriets musikstuderende afslutter studierne


Foto: Kamil Brego Dzieliński

Vi er nok det konservatorium i landet, der kan fremvise den største mangfoldighed hvad angår instrumenter og genrer, så der er koncerter for enhver smag i den kommende tid”, fortæller vicerektor Martin Gade og henviser til de ca. 80 koncerter, som finder sted i Esbjerg og Odense i maj og juni måned 2017 i forbindelse med sommerens eksamener.

En af de studerende, der er i gang med at forberede eksamenskoncert, er fløjtenist på folkemusiklinjen, Mette Qvist-Jensen. Hun fortæller lidt om hvad publikum har i vente: "Programmet tager udgangspunkt i noget af det, jeg har beskæftiget mig med de forgangne fire år på konservatoriet. Foruden mine yndlingsmelodier fra Danmark og Sverige bliver der også tid til et lille smut til både Island, Irland og Belgien. På turen får jeg følgeskab af fire fantastisk fine medspillere - og selvfølgelig min fløjte."

Efter sin afsluttende bacheloreksamen i Esbjerg fortsætter Mette sine studier på Syddansk Musikkonservatoriums fællesnordiske kandidatprogram i folkemusik med studiestart på Sibeliusakademiet i Helsinki efter sommerferien.

Formkurven topper

Eksamensperioden er samtidig det tidspunkt på året, hvor de studerendes formkurve topper efter intensive forberedelser. For de kandidatstuderendes vedkommende markerer koncerten samtidig overgangen til den virkelighed, der venter på den anden side af konservatoriet mure. Typisk tegner der sig en karriere, der er sammensat af forskellige elementer med musikken som kerne.

I modsætning til andre uddannelsesinstitutioners eksamensformer kan publikum på nært hold opleve de lokale talenters musikalske kunnen på landets musikkonservatorier. Der stilles selvsagt det beskedne krav, at man respekterer eksamenssituationen og klokkeslæt.

Se en oversigt over de offentlige eksamenskoncerter i Esbjerg her!

Se en oversigt over de offentlige eksamenskoncerter i Odense her!

 

OBS: Der tages forbehold for ændringer og aflysninger!

 

Adresser:

Syddansk Musikkonservatorium, Kirkegade 61, 6700 Esbjerg

Syddansk Musikkonservatorium, Islandsgade 2, 5000 Odense C

Musikhuset Dexter, Vindegade 65, 5000 Odense C

Musikhuset Posten, Østre Stationsvej 35, 5000 Odense C