27.04.2016 11:22

Elektronisk festival

Lydknust 2016 byder på ambiente klangflader i Musikhuset Esbjerg.


Lydknust 2016 er en-dags-festival i Esbjerg. Studerende fra Elektronisk musik og lydkunst leverer en ambient-marathon, hvor forskellige artister giver en kontinuerlig 4-timers lydoplevelse.

Med udgangspunkt i meditative kvaliteter i den ambiente musik inviterer en-dags-festivalen Lydknust 2016 til fordybelse i genren. I løbet af 6 timer vil der blive opført en koncertrække af forskellige artister. Koncerterne vil blive performet på et kvadrofonisk højtalersystem, som dermed vil hjælpe til at udforske de særlige rumlige aspekter ved den ambiente musik, som genrens pionerer såsom Brian Eno udforskede allerede i 70erne.

‘’Vi opfordrer publikum til at indtage de behagelige liggestole og opleve musikken på en anderledes måde,’’ fortæller Mads Kinnerup, medarrangør Lydknust.

Festivalen foregår i Musikhuset i Esbjerg, hvor forskellige artister vil spille overlappende koncerter i 4 timer, hvor man som publikum kan deltage i arrangementets fulde længde eller komme og gå. Musikken vil blive fremført af konservatoriets studerende og Band Ane, som blandt andet har vundet Steppeulven ''Årets Håb'' i 2006 og har spillet på festivaler som Roskilde Festival og Spot Festival.

Fakta:

Lydknust 2016 foregår i Musikhuset Esbjerg den 8. maj fra 13-18.

Lydknust er en årligt tilbagevendende festival for elektronisk musik drevet af studerende på uddannelsen Elektronisk Musik og Lydkunst. Uddannelsen hører under Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg.