22.02.2016 22:14

Et særligt musikalsk samarbejde

SDMK-alumner holdt workshop og koncert i samarbejde med Fuzzy


Et særligt musikalsk makkerpar med rødder i SDMK kom på besøg i Esbjerg med den højt anerkendte komponist Fuzzy. Målet var at inspirere konservatoriets studerende i forhold til både kunst og karriere. Efterfølgende var der koncert med nykomponeret musik i koncertsalen.
 
Fuzzys væksted
Mange husker nok Fuzzy fra TV, hvor han i programmer som ’Fuzzys væksted’ på pædagogisk vis gav en hjælpende hånd til danskernes musikforståelse. At den farverige komponist samtidigt har et mildest talt imponerende kunstnerisk CV, som tæller utallige priser og studier ved kapaciteter som Per Nørgaard, Stockhausen og Ligeti, er måske ikke så kendt i den brede befolkning.
 
Svær at sætte i bås

Det er meget kendetegnende for Fuzzys virke, at han bevæger sig ubesværet fra det populære og pædagogiske til det avantgardistiske - på tværs af genrer og alder. Dette gør ham enormt svær at sætte i bås, men afføder samtidigt mange spændende samarbejder, senest med de to Esbjerg-uddannede klassiske talenter Louise Hjorth og Katrine Immerkjær Kristiansen, som udgør Duo1702.
 
Duo1702
I dem har han fundet to yngre kvindelige musikere, der nøjagtigt som han selv bevæger sig elegant mellem et utal af musikalske pejlemærker. Louise og Katrine spænder på samme ubesværede måde fra barok og tidlig musik til moderne elektroniske improvisationer og fra orgelklub for børn til nykomponeret avantgarde.
 
Prisvindere
Louise Hjorth (blokfløjter) modtog i 2013 et af de eftertragtede Sonning-stipendier og støtte fra Statens Kunstråds ”Den Unge Elite”. Katrine Kristiansen var sidste år en af finalisterne til P2-prisen ’Årets Ildsjæl’ for sit store arbejde med at udbrede orglet til børn og unge i hele landet, og har netop udviget ’Orgelbogen’.
 
Kunstnerisk entreprenørskab
Den 3. marts kunne man opleve Fuzzy, Louise og Katrine i Syddansk Musikkonservatoriums koncertsal i Esbjerg af to omgange. Fra klokken 13-15 gav de et oplæg for konservatoriets studerende om blandt andet at omsætte sine kunstneriske idéer til handling og skabe sig en levevej med og af musikken. Oplægget var en del af de studerendes undervisning i kunstnerisk entreprenørskab, som er et stort fokusområde på SDMK.

 
Koncert
Klokken 16 åbnedes dørene til en koncert, hvor Louise og Katrine i et firedimensionelt lydbillede fremførte værker komponeret af Fuzzy for blokfløjte, orgel og elektronik. Dele af repertoiret er komponeret til netop Duo1702.