14.04.2016 09:20

Et tomt hus i Sønderho bliver fyldt med lyd

Lasse Jæger holder bacheloreksamen i et forladt hus.


Gl. Byvej 1 er et lille byhus, der har stået tomt i nogle år, midt i landsbyen Sønderho på Fanø. I udstillingen, Vi er ni personer der bor i et telt, installeres huset med stemmer, toner, mekaniserede objekter og gennemsigtige spor af mennesker. 

Flugtens ting

I udstillingen arbejdes der med forskellige medier, hvor lyden er det centrale element.

Et møde mellem stemmer, bevægelse og lyd, samles i en komposition, der bevæger sig rundt i huset. Rummene har en indbyrdes bevægelse; over sitrende, til pulserende, til lydløs. Ved at fremstille flugtremediernes tingslighed og lyde, tager flugten form - eksempelvis et folie-lignende redningstæppe, dets knitrende lyd, dets gennemsigtighed og refleksdannende materialitet, får lov til at fylde et rum med fornemmelsen af midlertidigt opholdssted, midlertidige hjem.

Vi kan forestille os, hvordan det at flygte er forfærdelig, og at de der oplever det, er blevet revet ud af deres liv, ud på en farefuld rejse. Men vi, der ikke har prøvet det, forstår ikke hvad flugtens opbrud føles som. Hvordan kan vi det? Jeg har i stedet valgt at kigge på nogle af de ting, man bruger når man er på flugt - for at gøre det forestillede mere konkret,” siger Lasse Jæger.

 

Bachelorprojekt fra Syddansk Musikkonservatorium

Lasse Jæger arbejder med komposition, performance og iscenesættelse af lyd. I sit arbejde undersøger han lyd, sprog og tilstedeværelse. Han har blandt andet skabt elektronisk komposition til det færøske kor KATA og arbejdet med tekst og lyd i installationer og albumudgivelser. Han er studerende ved Syddansk Musikkonservatoriums linje for Elektronisk Musik og Lydkunst.