26.09.2018 13:21

Filmkomponistdebut

Elektronisk musiker laver lydside til CPH PIX-film.


David Nørlund Wiberg, som studerer elektronisk musik og lydkunst på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, debuterer som filmkomponist i forbindelse med filmfestivalen CPH PIX.

Siden november 2017 har han arbejdet på de kompositioner og lydelementer, der udgør lydsiden af spillefilmen "Natsværmer" af Asger K. Bartels og Nora Øland. For nyligt blev filmen udtaget til premierevisning på Danmarks største film festival CPH PIX.

"Det har været en kæmpe oplevelse at kaste sig ud i så ambitiøst et projekt. Jeg har været med ude på filmsettet og haft et utal af skype-møder med instruktøren Asger for at få den rette forståelse for hvilken historie og hvilket univers, mine kompositioner skulle skabes til", fortæller David Wiberg, som ved hjælp af både moderne og vintage analoge synthesizere har lavet kompositioner er fyldt med ambiente klangflader og det han selv kalder ”stemningsfyldte tone-tæpper, der rummer små melodiske sekvenser og langsomt udfoldende, atmosfæriske progressioner”.

"Det er en helt anden måde at arbejde på end i mit normale virke. Når man er en del af et større kunstnerisk projekt, må man som filmkomponist nogen gange tilsidesætte egne behov og kunstneriske idéer. Hvor jeg normalt skaber musik ud fra mine egne kunstneriske idéer, så kræver musik til film, at man er lydhør og uselvisk. Det har været nogle gode erfaringer af få og jeg har bestemt tænkt mig at lave meget mere musik til film i fremtiden”, siger David Nørlund Wiberg, der nu også kan skrive filmkomponist på CV'et.

Filmen har premiere til CPH PIX d. 10 Oktober kl. 19.00 på Dagmar Teatret i København.

Traileren, som også rummer Davids lydside, kan ses her: https://vimeo.com/288622257