08.05.2015 22:00

Folkemusikalske fæstligheder

Genrenedbrydende koncerter og masterclasses under årets Folk & Fæstival


For snart et år siden løb den første Folk & Fæstival af stablen, og det nye initiativ markerede sig som en ny, ung og markant aktør på den danske folkemusikscene. Som en stor indflytterfest markerede den samtidigt folkmusiklinjens snarlige komme i Esbjerg, og byen kan nu snart se tilbage på et glædeligt år i folkemusikkens selskab. 

Genrenedbrydende koncerter og masterclasses
Ganske som det var tilfældet sidste år spiller Syddansk Musikkonservatorium naturligvis en markant rolle under årets fæstival, og vi åbner torsdag d. 14. og fredag d. 15. maj huset for genrenedbrydende koncerter og masterclasses med nogle af tidens mest toneangivende kunstnere samt - naturligvis - koncerter vores egne fantastiske studerende.

En naturlig fusion af barok, folke- og renæssancemusik
Igen i år står Esbjerg Ensemble for et helt specielt samarbejdsprojekt til åbningen af festivalen. I år med den norske violinist Bjarte Eike, der på naturligste vis fusionerer barok, folke- og renæssancemusik.

Køb billetter til åbningskoncerten her.

Bjarte Eike, der vandt en af årets P2-priser for det folkemusikinspirerede album “The Image of Melancholy”, giver desuden en masterclass fredag formiddag sammen med tre af sine faste musikere. Masterclassen, som er gratis, beskæftiger sig blandt andet med krydsfeltet mellem klassisk musik og folkemusik.
Læs mere op Bjarte Eike masterclassen her.

Folkemusikeliten
Anden del af åbningskoncerten er med det unge danske orkester Basco, der befinder sig i den danske - og internationale - folkemusikelite. Basco byder ligeledes til gratis masterclass under Folk & Fæstival, men denne masterclass har  - med udgangspunkt i Bascos eget repertoire - en mere rytmisk tilgang til folkemusikken. 

Jam og gæster
Efter koncerterne bydes der op til jam i Café Ørsted med studerende og alle andre spillelystne sjæle… og nogle hemmelige gæster. Det er med andre ord noget, man ikke skal gå glip af, og det behøver man heller ikke, da Nillers pølsevogn tager opstilling uden for konservatoriet så man ikke skal bevæge sig unødigt væk fra fæsten. 

De studerende spiller op
Efter Bjarte Eike-masterclassen fredag rundes SDMKs program af med en frokostkoncert med folkemusikstuderende. Det er klokken 12.10, og der er som sædvanligt ganske gratis entré. 

Folk & Fæstival på SDMK:

Torsdag d. 14/5
11.00: Masterclass med Basco (slutter ca. 13.30)
17.00: Åbningskoncert med Esbjerg Ensemble feat. Bjarte Eike og Basco
ca. 19.30: Jam

Fredag d. 15.5
10.00: Masterclass med Bjare Eike (slutter 12.00)
12.10: 12.10-koncert