14.12.2015 12:53

Hannibal & Petri spiller det nye år ind

SDMK og Dansk Solistforbud inviterer til "Solisterier".


Den danske blokfløjtedronning, Michala Petri, har sin musikalske partner gennem 23 år med, når hun 17. januar klokken 14 indtager musikkonservatoriets koncertsal. De har spillet over 1.500 koncerter sammen rundt om i verden, men de intime koncertsteder kan alligevel noget, som de store scener ikke kan, konkluderer de.

Samtaler, samvær og kommunikation er nøgleord i Michala Petris og Lars Hannibals univers. Den stadige dialog - med sig selv, med hinanden og med publikum - er altafgørende for at skabe den oplevelse, uden hvilken musikken blot er nogle noder på et stykke papir.

"Blokfløjten og guitaren/lutten er små og tyste instrumenter, som begge har en stor folkelig udbredelse. Blokfløjten er et dejligt melodisk og virtuost instrument, mens guitaren er mere kendt for sin ledsagende funktion til sange og melodier. Den er dog også et særdeles smukt solist-instrument. Begge instrumenter har en meget lang tradition. Når man optræder i dette duo-format, som vi har gjort nu i mere end 22 år, oplever man en intimitet og stærk kontakt til publikum. Vores instrumenters klange har en stærk kommunikationskraft over for et publikum", siger Lars Hannibal.

Michala Petri har forlængst etableret sig som en af verdens absolut førende instrumentalister, og med Lars Hannibals utroligt brede erfaring som med- og modspil formår de to at skabe en enhed, som har vakt opmærksomhed over store dele af verden.

Når man som de to har nået den musikalske modenhed og tekniske overlegenhed, flytter fokus sig uvægerligt. Ud i rummet, ud i salen. Og det i en sådan grad, at kontakten til publikum nærmest er håndgribelig. De fanger atmosfæren og spiller med den, og derfor er en koncert med Michala Petri og Lars Hannibal en oplevelse udover det almindelige. Én af den slags oplevelser, hvor publikum føler, at der er blevet slået nogle strenge an inden i dem selv.

En koncert med Petri/Hannibal DUO er en rejse i den populære klassiske musiks forunderlige verden blandet med oplysende informationer om musikken de spiller, deres instrumenter, og fortællinger fra deres karriere og koncertrejserne rundt om i verden


Vi opfordrer folk til at komme i god tid. Konservatoriets Café Ørsted har åbent og tilbyder koncertbuffet (130 KR.) kl. 12.00


Billetter kan købes i caféen. Forsalg: 29822446.

OBS: Der sælges max. 95 kuverter! 


Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg lægger i 2016 lokaler til 2 af de populære "Solisterier" i samarbejde med Dansk Solistforbund. Der er gratis entré til koncerterne med mulighed for at kombinere koncerten med frokostbuffet.

Arr: Dansk Solistforbund, Café Ørsted og SDMK