13.07.2015 14:10

Jacob Schmidt ny administrationschef

Erfaren leder får ansvaret for administrationen af SDMK.


Med mere end 10 års topledererfaring, senest som direktør for Syddansk Universitet, er det en særdeles erfaren herre, der nu kommer til at udgøre en væsentlig del af Syddansk Musikkonservatoriums ledelse.

Jacob Schmidt, der oprindeligt er fra Esbjerg, har efter endt uddannelse beklædt en række lederstillinger i både det private og i det offentlige. Senest som direktør for blandt andet Sikkerhedsstyrelsen og Syddansk Universitet.

Ud fra et stærkt ansøgerfelt har vi valg den person, som vi vurderede matchede institutionen bedst. Jacobs ledelseserfaring er uomtvistelig og han bringer særdeles værdifuld viden og erfaring med ind i vores organisation. Derudover har han et stort kendskab til både Odense og Esbjerg, som også kan blive af stor værdi for Syddansk Musikkonservatorium. Jeg glæder mig til at kunne byde Jacob velkommen i ledelsesteamet”, siger rektor Claus Skjold Larsen.

Foruden ledelsesrepræsentanter bestod ansættelsesudvalget af administrativt og teknisk personale samt Kulturstyrelsens kontorchef Jane Johansen Pade.

Med stillingen bliver Jacob Schmidt ansvarlig for konservatoriets uddannelsessteder i Odense og Esbjerg med i alt 260 studerende, ca. 100 tilknyttede undervisere, et teknisk/administrativt personale på 25 personer og en finanslovsbevilling på knap 53 millioner.

Foruden de gængse administrative opgaver og  udmøntningen af konservatoriets rammeaftale med Kulturministeriet for perioden 2015-18, kommer konservatoriets indflytning i det nye Odense-domicil ”Odeon”, utvivlsomt til at fylde i administrationschefens kalender.

Jacob Schmidt er 44 år og bor i Odense med sin kone og deres 4 børn.