05.01.2016 08:42

Jubilæum på slottet

For 10. gang i træk skyder SDMKs rytmiske studerende nytåret i gang med en intens uge på Engelsholm Slot.


Engelsholm Slot danner nok engang en unik ramme om det årlige vinterjazzstævne. I en uge omdannes renæssanceslottet til et musikalsk parallelsamfund, hvor et imponerende hold danske og internationale stjernemusikere sammen med en samling dedikerede, unge talenter bor under samme hvælvinger og spiller, øver, jammer, spiser og ånder musik døgnet rundt.

Et frugtbart samarbejde
I går løb stævnet af stablen for tiende gang, og nok engang er der tale om et frugtbart samarbejde mellem Engelsholm Højskole og Syddansk Musikkonservatorium. Lederne af konservatoriets rytmiske afdelinger er ikke i tvivl om, at det er en helt unik mulighed for de studerende at lære af de bedste, og den årlige begivenhed er i dén grad noget der ses frem til.

Hvad mere kan man ønske sig?
"Vi er langt fra dagligdagen, både fysisk og mentalt, og det hele foregår på et fantastisk renæssanceslot, der med et dagligt virke som kulturel katalysator danner de perfekte rammer. Og så har vi jo nogle helt unikke lærerkræfter tilknyttet. Hvad mere kan man ønske sig?"
spørger saxofonist Marc Bernstein, der sammen med trommeslageren Anders Mogensen leder SDMK'S rytmiske afdelinger i hhv. Esbjerg og Odense.

Anders Mogensen fortsætter: "Én ting er, at underviserne alle er fantastiske musikere, men mange af dem er samtidigt højt respekterede undervisere, der har hjemme på konservatorier over hele verden. Det giver både garanti for fantastisk undervisning på Engelsholm Slot, men kan i en større målestol også byde på spændende muligheder for vores studerende i forhold til international udveksling og netværksdannelse."

Internationalt møde på slottet 
Blandt de internationale undervisere finder man i år navne som Mark Turner, Larry Grenadier og Jeff Ballard, der også tilsammen danner trioen "FLY".

På den danske side står blandt andet SDMK-uddannede Sinne Eeg i spidsen for et hold. Eeg har selv fuld fart på en international karriere og kan ganske givet også give tips og tricks som går ud over det sangtekniske.

Højskoleværdier og undervisning i øjenhøjde
Det er hvert år tydeligt, at både de danske og udenlandske undervisere begejstres af højskoleopholdet, og forstander Jakob Bonderup kan tydeligt mærke deres glæde. "At man knytter den høje undervisningsstandard sammen med klassiske højskoleværdier, er blot med til at styrke seriøsiteten. Det er en naturlig ting for danskere at man har en kultur for undervisning i øjenhøjde og mere almen perspektivering, men den kultur tænder også i dén grad de udenlandske undervisere, der måske ikke er så vant til det. De elsker det."

 

Line up 2016:

Mark Turner (US) - sax
Larry Grenadier (US) - bas
Jeff Ballard (US) - trommer
Jacob Christoffersen - piano
Søren Møller - piano
Frederik Vedersø - gui/voc
Kasper Tranberg - trp
Claus Waidtløw - sax
Sinne Eeg - voc
Michael Møller - sangskrivning