03.04.2018 10:21

Juno-Award til Anders Mogensen

SDMK´s rytmiske koordinator vinder Canadas fornemste musikpris for årets bedste jazzudgivelseTrommeslageren Anders Mogensen udgør sammen med canadierne David Braid (klaver) og Mike Murley (saxofon), og den finske bassist Johnny Åman bandet ”The North”. Alle fire musikere er internationalt etablerede bandleaders hver i sær, men deler fælles rødder I jazz traditionen samtidig med at de på hver deres måde bevæger sig ad nye musikalske veje som improvisatorer og komponister.

Mogensen og Braid har kendt hinanden siden 1990erne, hvor Braid var gæstelærer på SDMK. De holdt kontakten ved lige og i 2010 begyndte ”The North” stille og roligt at tage form, og har siden udviklet sig til verdensomspændende turné-aktiviteter og indspilningen af det album der nu har vundet en Juno for bedste jazz album i 2018.

En Juno er Canadas største musikpris og uddeles ved en stor prisuddeling, hvor der uddeles priser inden for en lang række musikalske genrer lige fra pop og rock til klassisk og jazz. Anders Mogensen vurderer selv at prisen meget vel kan vise sig at åbne døre for bandet i hele Nordamerika. Dels fordi Canada i sig selv er et kæmpe marked, og dels fordi en så fornem pris som Juno-awarden kan betyde at de største spillesteder og festivaler i USA får øjnene op for ”The North”.

Anders Mogensen er en af de mest eftertragtede musikere på såvel den danske som den internationale jazzscene. Han har været med i nyskabende bands som ”When Granny Sleeps”, ”Jakob Anderskov Trio”, ”Doky Brothers”, ”Kasper Tranberg Yakuza Zhuffle”, ”Lovedale and Copenhagen Art Ensemble” og nu også ”The North”, og han har turneret og indspillet albums med en perlerække af de største stjerner på jazzhimlen, herunder Bob Berg, Jerry Bergonzi, David Liebman, Steve Swallow, Marc Johnson, Brecker Brothers, Gary Thomas, Django Bates, Tim Hagans, Cuong Vu, Lew Soloff og Ray Anderson.

Endelig er Anders også underviser og koordinator ved Syddansk Musikkonservatoriums rytmiske uddannelse og har afholdt clinics og workshops i store dele af Europa, USA, Japan og Brasilien.