23.03.2017 13:26

Lydknust 2017

Ekstatisk avantgarde og swingende beats


Fem studerende på uddannelsen Elektronisk Musik og Lydkunst står bag Esbjergs største elektroniske musikfestival.

Er du til festlig klubmusik, pumpende techno, afsøgende lydkunst, inderlige soveværelsesproduktioner, ekstatisk avantgarde, swingende beats eller sfærisk ambient? Så vil der med garanti være noget for dig, når Esbjergs største elektroniske festival Lydknust ´17 løber af stablen lørdag 1. april.

Lydknust er vores måde at invitere publikum ind i den verden, hvor vi til dagligt færdes. Desuden ønsker vi at reflektere og skabe fokus på det gode elektroniske musik- og kunstliv i Esbjerg og resten af landet. Det gør vi ved give publikum en anderledes koncertoplevelse med en bred vifte af indtryk, refleksioner og rytmer”, fortæller Anton Friisgaard, som er en del af arrangørteamet.

I år har vi gjort vores ypperste for at samle hele Danmark under ét tag og har blandt andet indgået samarbejde med studerende fra andre elektroniske uddannelser i landet”, fortæller arrangørerne, der indtager Huset i Finsensgade med intet mindre end 3 scener inkl. stedets nye biograf, hvor kunstvideoer og lydværker udnytter salens surroundanlæg og dermed lægger op til store soniske oplevelser.

Faktisk har vi en fjerde scene i baghånden, hvis forårssolen er med os, nemlig udendørs foran Huset, hvor vi vil lave et chill-out/lounge område med afslappet stemning”, tilføjer Anton.

Endagsfestivalen tyvstarter allerede ugen før med en optaktskoncert for de studerende på Rybners Gymnasium, torsdag den 23. marts kl. 15. Her giver Sleepless aka David Nørlund Wiberg et par numre i en drømmende elektronisk singersongwriter-stil.

 

Fakta:

Hvad: Endagsfestivalen ”Lydknust 2017”
Hvornår Lørdag den 1. april 14-02 i 
Hvor: Huset Esbjerg, Finsensgade 1
+ optaktskoncert på Rybners Gymnasium 23. marts kl. 15.00


Om Lydknust:

Lydknust er en tilbagevendende elektronisk musikfestival, som arrangeres af 2. årsstuderende på Syddansk Musikkonservatoriums linje for Elektronisk Musik og Lydkunst (EMOL). 


Kunstnere på Lydknust ‘17:

Bjørn Svin, Uffe, Antti Koukonen (FIN), Henrik Pahlke Møller, Cæcilie Overgaard, Rastlös, Sleepless, Mikkel Oldrup, Emil Duvier, Anton Friisgaard, Benny Bondesgaard Pedersen og David Nordentoft, Julie Lunding Østengaard, JEA, Nicolai Beier Søndergård, TBA

Lydknust ‘17 har musik på 3 scener:

  • Et caféområde, for de mere intime og inderlige koncerter plus mere eksperimenterende performances. Her kan du nyde musikken enten fra baren eller mageligt placeret i en af de mange sofaer.
  • Kunstbiografen. Kunstvideoer og lydværker med surround sound-anlæg, der muliggør store soniske oplevelser, bl.a lydkunstperformances.
  • Koncertsalen: Koncerter med høj bas og dansable rytmer