28.05.2015 21:27

LYDKNUST FESTIVAL

De studerende på elektronisk musik og lydkunst inviterer til årets festival.Musik på papir og sæbe
Hvordan lyder en elektrisk pauke? Hvem kan lave hip hop på en didgeridoo? Hvad er frekvensen på et vandtårn? Hvor er den bedste fest i Odense? Og hvad har papir og sæbe med elektronisk musik at gøre? Lydknust Festival byder indenfor til en række arrangementer, der besvarer disse og mange andre spørgsmål.

Nationalt fokus  
Programmet består hovedsagligt af studerende fra Syddansk Musikkonservatoriums innovative linje for Elektronisk Musik og Lydkunst. Den årlige festival for ny lyd fra Esbjerg, kører på niende år. Som noget nyt har arrangørerne valgt at brede armene ud og besøge både Odense og København, med et program der viser mange sider af elektronisk komposition. 

Lasse Thorning Jæger som er en af de studerende i arrangøgruppen siger: ”Det er unikt for en industriby som Esbjerg, at have en uddannelse der fungerer som kreativ smeltedigel og vadested for kunstneriske idéer. For os er det væsentligt at synliggøre byen som nationalt maskinrum for musikalsk nytænkning. Lydknust Festival er motoren og de optrædende - højoktan benzin".

Koncerter i øst og vest
Festivalprogrammet vidner om et bredt spænd indenfor elektronisk musik. Hvert arrangement har et særligt genrefokus. På Analog bar i København kan man opleve eksperimental musik med en blandt andet medlemmer af Kvindebandet. Odense Studenterhus lægger gulve til dyb bas, en aften med electronica og dubstep, med blandt andre Amphior, Mic Ryan,  ANTCH og Mads Kinnerup. På Huset i Esbjerg kan man opleve elektroniske musikere der snyder teknologien og spiller akustisk.  Vandtårnet i Esbjerg er i en hel uge, rum for en udstilling af lydinstallationer.  Og til sidst bliver koncertsalen på Syddansk Musikkonservatorium fyldt med helt nye toner, når stedet omdannes til et lydeksperimentarium; video og musik mødes nye koblinger, papir og sæbe bliver til musik, en pauke møder det 21. århundrede og en lydkube præsenterer audio, der omringer lytteren.

Lydknust styres af studerende
Arrangørerne af årets festival er Signe Tolbøll, Henrik Pahlke Møller og Lasse Thorning Jæger, bachelorstuderende på Elektronisk Musik og Lydkunst, Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg.

5. til 21. juni
ESBJERG, ODENSE, KØBENHAVN
WWW.LYDKNUST.DK

Festivalprogram og mere information findes på www.lydknust.dk.


Kontakt:

Lasse Thorning Jæger / Lydknust.dk
tlf. 23 84 95 20 eller festival@lydknust.dk

Jesper Asp / Syddansk Musikkonservatorium
tlf. 63 11 99 14 eller asp@sdmk.dk