19.11.2015 10:43

Martin Gade ny vicerektor

44-årige Martin Gade er udpeget til posten som vicerektor for SDMK.


Efter et grundigt ansættelsesforløb, der involverede studerende, undervisere, administration og ledelsesrepræsentanter, er 44-årige Martin Gade udpeget til posten som vicerektor.

Martin Gade har mange års erfaring med ledelse og musikalsk talentudvikling, heraf 12 år som leder af Holstebro Musikskole. Med en række markante initiativer har han været med til at forme og præge musikmiljøet gennem samarbejder med andre institutioner for derved at skabe et bredt og vitalt musik- og kulturmiljø med national genklang.

Disse erfaringer kombineret med et imponerende netværk og et godt drive, gjorde at valget faldt på Martin Gade blandt flere andre kvalificerede til posten.

Rektor Claus Skjold Larsen udtaler: ”Med Martin Gade får vi en særdeles velfunderet vicerektor, der selv er rundet af konservatorieverdenen og desuden har opnået fremragende resultater i sit hidtidige virke. Med Martin i ledelsesteamet får vi samtidig en faglig garant, der er med til at sikre kvaliteten i Syddansk Musikkonservatoriums uddannelsesudbud”.

Af stillingsopslaget fremgik det, at Syddansk Musikkonservatorium søger ”en person med dyb indsigt i de vilkår, der er afgørende for de studerendes læring og udvikling og dermed for deres fremtidige virke i et lokalt, regionalt, nationalt og internationalt musikliv”.

Martin Gade siger om sin tilgang til opgaven: ”Først og sidst er konservatorieuddannelsen en kunstnerisk uddannelse, og det er værd at understrege, at det er musikken, der er udgangspunktet og målet, og at udfordringen er at skabe rum og tid til, at de studerende udvikler deres musikalske og kunstneriske tilskyndelse. Samtidig forandres musikernes arbejdsmarked med stor hast i disse år og kandidaterne skal være i stand til løbende at indgå i dialog med en foranderlig omverden, så kunsten bliver vedkommende.”

Syddansk Musikkonservatorium har inden for de seneste år fornyet ledelsesteamet, som foruden vicerektor består af rektor Claus Skjold Larsen og administrationschef Jacob Schmidt.

Martin Gade tiltræder i begyndelsen af januar 2016.

Foruden ansvaret for institutionens samlede uddannelsesportefølje bliver Martin Gade daglig leder for konservatorieafdelingen i Esbjerg.