04.10.2017 14:37

Ny klassisk koordinator i Esbjerg

Organist, korleder og komponist, Mikkel Andreassen, er en ny nøglefigur på SDMK, Esbjerg.


"Jeg er ikke et vandkæmmet vidunderbarn", slår SDMK's nye klassiske koordinator fast i et interview med JydskeVestkysten:

 

Der blev sendt en ansøgning. Og der blev, for at holde på formerne, holdt et par minutters jobsamtale. I virkeligheden var der dog ikke megen tvivl om, at Mikkel Andreassen, ville gøre sig godt som orgellærer og faglig koordinator for den klassiske afdeling på Syddansk Musikkonservatorium. Så han takkede ja til stillingen og konservatoriet takkede ja til ham.

Og skulle han få brug for et visitkort, skal tekststørrelsen enten være meget lille, eller kortet meget stort, for han er efterhånden en mand af mange titler.

- Organist, komponist, korleder, orgellærer og klassisk uddannelseskoordinator, præsenterer Mikkel Andreassen sig som.

Det kan lyde som en stor mundfuld med alle de jobfunktioner, erkender han. Men der er en mening med galskaben. For siden han ved årtusindeskiftet tiltrådte som organist og korleder ved Vor Frelsers Kirke i Esbjerg, har han været et velkendt ansigt på musikkonservatoriet. Blandt andet fordi han har hvervet studerende til koret.

- Alle de store musikalske institutioner i Esbjerg samarbejder på kryds og tværs. Derfor er der også en helt naturlig samklang mellem mine opgaver, selvom de har forskellige baser, forklarer Mikkel Andreassen.

Ikke et vandkæmmet vidunderbarn

Han er født og opvokset i Krogager nær Grindsted, og begyndte selv på Syddansk Musikkonservatorium allerede som 17-årig. Alligevel afviser han at være et vandkæmmet vidunderbarn.

Han kan dog ikke løbe fra, at den musikalske interesse er noget, han har med hjemmefra. Mikkel Andreassens far var også organist og fra en ung alder lærte han ham, at musikken er et privilegie.

- Jeg fik lov til at øve mig i et kvarter hver dag efter aftensmaden. Vi var jo syv børn i husstanden, så tænk en larm, hvis vi alle fik frit spil, siger Mikkel Andreassen.

Da han startede på konservatoriet, kom han i mesterlære hos organist og komponist Peter Møller og han indprentede en kløende skabertrang hos Mikkel. Interessen for selv at skabe og komponere håber han nu at give videre.

- Når jeg i min egen musikalske dannelse har haft den store lykke at møde en så glødende begejstret og begavet musiker og lærerskikkelse som Peter Møller, er der også meget at leve op til, siger Mikkel Andreassen med tanke på sit nyt virke som underviser.

En død genre?

Det er ikke kun i rollen som underviser, at han har store ambitioner. Som klassisk uddannelseskoordinator vil han ud at slå på tromme for hele den klassiske genre.

- Jeg håber, at jeg kan finde nye veje til at modsige de fordomme, der besværer manges umiddelbare påskønnelse af klassisk musik. Det er en udbredt fejl at tro, at den klassiske musik ér skabt. Der skrives lige så meget i dag, som der gjorde i 1600 og 1700-tallet. Den pointe skal styrkes, hvis den klassiske genre fortsat skal trives,, siger Mikkel Andreasen.

Præcist hvordan, han vil gribe opgaven an, pønser han stadig på, men Mikkel Andreasens mål er klart.

- Forbindelsen mellem nutid og fortid er den klassiske musiks smukkeste kendetegn, og jeg håber at blive en god lærer og koordinator, der kan inspirere og tilskynde til beskæftigelsen med denne rige arv.

(af Dorthe Lodberg, JydskeVestkysten )

Læs hele artiklen her: http://www.jv.dk/esbjerg/-Jeg-er-ikke-noget-vandkaemmet-vidunderbarn/artikel/2544866

 

Læs mere om Mikkel Andreassen her: http://www.mikkelandreassen.dk/