13.11.2015 13:23

Ny musikhandlingsplan

”Talent forpligter”


Kulturminister Bertel Haarder har offentliggjort sin musikhandlingsplan ”Talent forpligter” for perioden 2015-2018. Af planen fremgår følgende:

"Planen styrker talentudviklingen i musikken, blandt andet på musikskolerne og i forhold til unge talenter med internationalt potentiale. Støtten til komponister og sangskrivere styrkes, og de høje bevillingsniveau til blandt andet rytmiske spillesteder videreføres.

Kulturminister Bertel Haarder siger:
Jeg vil gerne tilegne min musikhandlingsplan til musikkens unge talenter. Det gælder børn og unge, hvis talent skal opdages og udvikles, og det gælder også i toppen af fødekæden, hvor vi kan give de allerbedste nogle muligheder for at komme ud og frem i verden med det, de kan.”

Om musikhandlingsplanen:

Musikhandlingsplanen styrker musiklivet bredt med 146,5 mio. kr. over fire år. Planen sætter ind på fire indsatsområder:

1.Talentudvikling
2.Børn og unges møde med musikken
3.Spillesteder og transportstøtte
4.Skabende kunst – komponister og kunstnerisk udvikling.

Musikhandlingsplanen ”Talent forpligter” erstatter den tidligere ”Mere musik fra en stærk fødekæde” fra maj 2015. De initiativer i den tidligere plan, som videreføres i ”Talent forpligter”, er nævnt specifikt, mens initiativer, der ikke videreføres, ikke er nævnt i den nye plan.

Se kulturministeriets pressemeddelelse og læs hele handlingsplanen her!