11.11.2015 09:19

Odense Jazz Week

Talenter og stjerner mødes ved ny festival i Odense


Syddansk Musikkonservatorium og Musikhuset Dexter er gået sammen om at søsætte et nyt og ambitiøst festivalprojekt i Odense. Odense Jazz Week er en fem dage lang festival, der sætter fokus på fokus på samarbejdet mellem det etablerede professionelle jazzmiljø og den talenternes rugekasse et musikkonservatorium udgør.

 Rytmisk koordinator ved Syddansk Musikkonservatorium Anders Mogensen er initiativtager til projektet, og han ser festivalen som en naturlig forlængelse af det stærke samarbejde mellem Dexter og SDMK: "Jeg foreslog den daglige leder af Posten og Dexter, Morten Østlund, at vi skulle prøve kræfter med en festival, som kombinerede det etablerede miljø med det talentfulde jazzmiljø Odense i disse år byder på".

At jazzmiljøet i Odense bugner med talent i disse år er ifølge Anders Mogensen ingen tilfældighed: "Syddansk Musikkonservatorium har igennem det sidste årti profileret sig som en jazzuddannelse, faktisk som det eneste sted i Danmark, hvilket vi nu høster frugterne af. Vi kan i dag ganske enkelt tilbyde en af europas bedste uddannelser for jazzmusikere. Og jazz skal i denne sammenhæng naturligvis forstås i ordets bredeste betydning, hvilket i mine ører også berører genrer som funk, rhythm and blues og soul. Det synes jeg også fremgår af festivalens program."

At der ved Odense Jazz Week er tale om et møde mellem lokale talenter og internationalt etablerede jazz-musikere kommer tydeligt til udtryk i festivalprogrammet. Her er der både koncerter med konservatoriets studerende og med internationale jazzstjerner fra ind og udland, herunder Jerry Bergonzi, Phil Grenadier, Niels HP og Anders Mogensen selv. Udover koncerten afholdes der også workshops for SDMKs studerende, elever på regionens musikskoler og andre interesserede, på Dexter og musikkonservatoriet med flere af kunstnerne i løbet af ugen.

  

Program: 

Mandag 16/11

Kl. 20.00: Festivalåbning med trommeslageren Anders Mogensen og hans rytmegruppe, samt studerende fra Syddansk Musikkonservatorium. 

 

Tirsdag 17/11

Kl. 20.00: Studerende fra Syddansk Musikkonservatorium; Johann Skov Wood Facory

Kl. 21:30: Jerry Bergonzi Quintet feat. Phil Grenadier

 

Onsdag 18/11

Kl 20.00: Vokal Night med sangeren Niels HP samt vokalstuderende fra Syddansk Musikonservatorium. Kapelmester: Mads Klindt

 

Torsdag 19/11

Kl 20.00: Blues Night

 

Fredag 20/11

Kl 21.00: Christina Dahl Quartet feat. Niclas Knudsen

Kl 23.00: Dexter Late Night ved Lasse Schjerning