07.11.2016 11:54

Postkort fra Finland

Folkemusikstuderende Annelene Toft Christensen skriver fra Sibeliusakademiet.


Navn: Annelene Toft Christensen
Alder: 24 år
Hovedinstrument: Violin
Uddannelsesretning: Folkemusik, SDMK; Esbjerg
Udvekslingssted: Sibelius akademiet, Helsinki

Find Annelene her:
www.annelene.net

www.facebook.com/annelenemusic/

https://annelene.bandcamp.com

www.facebook.com/shotboxband/

 

Hvorfor tog du på udveksling netop her?
Jeg hørte for første gang på MGK nogle finske bands (Frigg og Tsuumi Soundsystem) og jeg var hurtig betaget af deres lyd, deres arrangementer, og deres nye kompositioner.

Jeg har så især på kons været meget inspireret af de her bands i min egen musiske stil og arrangementer. Mange af mine kompositioner har også inspiration fra disse bands.

Derfor var det også ret hurtigt et ønske for mig at søge udveksling til Finland.

Derudover kender jeg et par musikere fra Finland, som netop har gået eller underviser på Sibelius Akademiet. De anbefalede skolen, og jeg har hørt mange spændene og gode historier derfra.

Hvad synes du om byen og konservatoriet?
Helsinki er ikke nogen særlig stor by, hvilket en jyde som mig har det helt fint med. Den har storbystemningen i forhold til butikker og byliv, men i en ganske almindelig hverdag går tingene altså stille og roligt.

Ganske hyggelig by hvor du kan gå til alt i centrum eller tage metroen,bussen eller sporvognen, hvis du skal lidt længere væk.

Konservatoriet er ret nyt og har gode faciliteter. Både konservatoriet og Musikhuset Helsinki er i samme bygning, dvs. den store koncertsal hvor “ radioens symfoniorkester”  holder til. Derfor er der ofte mange mennesker i bygningen, men heldigvis ligger Sibelius-afdelingen ret meget for sig selv.

På 7. etage ligger folkemusikafdelingen, hvor man altid kan være sikker på at møde nogen i fællesrummet, hvis man vil have en god jam eller en god snak.

Er der nogle kulturelle forskelle du har bidt særligt mærke i?
Finner minder ret meget om danskere på mange punkter, de har sort humor og åbner rigtig meget op når de få lidt alkohol :-)

Selvfølgelig er sproget og almindelig hverdagsting anderledes, men ellers minder det utrolig meget om hjemme. Men finner skal man gå til, de er lidt “generte”, men hvis man tager det første skridt, så bliver man også modtaget med åbne arme. De er sjove og ELSKER danskere, det er tydeligt.

Hvad synes du, at du kan tilføre stedet som dansk musiker?
Jeg kan helt klart tilføre nogle danske tunes, de kan jamme lidt på, hvilket de er ret glade for. Men jeg vil sige jeg bringer den glade dur musik til, midt i deres mol verden, det tror jeg er godt for de kære finner, som godt kan se lidt sure ud engang imellem.

Største musikalske oplevelse under dit ophold:
Min første weekend i Helsinki var jeg til en folkemusikfest, hvor der var en god jam, her fik jeg lov til først at høre koncert med nogen af de musikere, jeg beundrer allermest her i Finland, og ikke nok med det, så var de med til jammen bagefter. VILD oplevelse, dygtige musikere.

Er der noget særligt, du savner fra Danmark?
RUGBRØD! Det de har her er tørt og kedeligt. Men allermest savner helt klart min egen seng og min egen lejlighed.