08.05.2015 14:34

Spirende samarbejde med Drake Music

En delegation fra SDMK besøgte Drake Music i Skotland for at lade sig inspirere til inklusionsprojekter.


SKOOG - SOUNDBEAM - BRAINFINGER

Lyder det som noget fra en science fiction film? Det er det ikke - det er helt nye musikinstrumenter, beregnet på at udvide mulighederne for at være aktivt udøvende på et instrument, selvom man ikke har sin fulde førlighed.

Instrumenterne bruges særligt indenfor inkluderende aktiviteter: SOUNDBEAM oversætter bevægelse til toner, akkorder eller rytmer og kan således f.eks. spilles fra en kørestol. SKOOG er en lille kube af gummi, som kan mases, squeezes og trykkes til at styre musik og BRAINFINGER aflæser mikro-bevægelser i pandemuskulaturen til det samme.

"Det er oplagt at SDMK blander sig i dette felt, eksempelvis på uddannelsen Elektronisk Musik og Lydkunst (EMOL)" siger Fredrik Søegaard med reference til besøget på DRAKE MUSIC i Edinburgh i april, hvor delegationen fra Syddansk Musikkonservatorium undersøgte hvordan den pt. største internationale aktør indenfor 'music for the disabled' griber opgaven an.

"Vi overværede en konference i Glasgow med mange forskellige deltagere bl.a. døve musikere og i to dage var vi gæster i DRAKES egen undervisning og studerede deres arbejde med inkluderende musikteknologi", fortæller Fredrik Søegaard som længe har kredset om begreberne "community music" og "inklusion".

"Planen er nu, at Syddansk Musikkonservatorium søsætter et eller flere pilotprojekter indenfor området, for at blive klogere på hvordan vi kan integrere sådanne aktiviteter på institutionen", slutter han.

Udover lektor Fredrik Søegaard var adjunkt og uddannelseskoordinator på EMOL, Claus Gahrn, og rektor Claus Skjold Larsen med på studieturen.

http://www.drakemusic.org/