02.10.2015 10:04

Talenterne boostes

I samarbejde med Spil Dansk åbner SDMK dørene for landets sangskrivningstalenter


I år arbejder Syddansk Musikkonservatorium sammen med Spil Dansk, DPA og DKF om projektet ‘Vi booster talentet’. 

Projektet består af fire masterclasses i sangskrivning for unge talenter fra de 24 Spil Dansk kommuner fra hele landet. Alle masterclasses foregår på musikkonservatorierne rundt om i landet, og kickstartes lørdag d. 3 oktober i Esbjerg.

Mentorerne består af professionelle sangskrivere og producere fra alle arvarter af dansk musik, som giver gode råd og tips til, hvordan man skriver sange og får taget hul på eller bliver stærkere som skabende kunstner.
 
"Spil Dansk ønsker at bidrage til talentudvikling  - Vi vil være med til at fremtidssikre den hjemlige musik, så der også er inspirerende danske musiknavne om 10-20 år. Derfor har vi ”Talent” som tema for årets Spil Dansk Uge.  Vi booster talentet kan ses som et slags ungdomslandshold for skabende kunstnere, hvor 50 særligt lysende talenter udvælges via landets musikskoler", siger Ricco Victor, Direktør Spil Dansk.
 
 
 
Mentorer VI BOOSTER TALENTET 2015 på SDMK, Esbjerg:
 

Una Skott
Una Skott er forsanger, guitarist og komponist i den fransksprogede elektropop trio Télé Rouge, der har turneret og udgivet albums i både Danmark, Frankrig, Tyskland. Una har tidligere været instruktør på forskellige sangskrivercamps som PopPilot 2014, Jazz Camp for Piger 2015 m.fl. Una er desuden kandidat fra Rytmisk Musik Konservatorium (KBH) med guitar som hovedinstrument. Unas masterclass vil kredse om inspiration, som  er et vigtigt kodeord i sangskrivning. For at kunne skrive nye sange er det godt at åbne op for nye kanaler i sin bevidsthed. Vi vælter i inspirerende kilder, hvis vi altså kan se dem. På masterclassen vil jeg arbejde på at åbne disse døre for talenterne i skabelsen af både musik og tekst.
https://www.facebook.com/telerouge
 
Søren Vestergaard
Søren er producer, sangskriver og musiker.
Bands: Apollo, Rumhund, Select Captain, Thomas Ring, og er indehaver af det lille label Minimerecords. Søren Vestergaard har eget studie på Vesterbro i Kbh.
Søren har blandt andet produceret for Ida, Emilie Esther, Anti social media, Pernille Rosendahl, Kadie Elder, ApolloThomas Ring, Rumhund, Emilie de forest, Freya, Select Captain og mange flere.Masterclassen vil tage udgangspunkt i produktion, udgivelse, og kreativt flow.
http://minimerecords.dk/velkommen