16.12.2015 09:12

Vicerektor takker af

Efter næsten 37 års tilknytning til institutionen takker Marianne Granvig af - sådan da!


Syddansk Musikkonservatoriums konstituerede vicerektor takker af efter næsten 37 års tilknytning til institutionen.

"I foråret 1984 blev jeg ringet op af daværende rektor på Det Fynske Musikkonservatorium, Sven Erik Werner, som spurgte, om jeg ville søge violintimer på konservatoriet, hvis han slog dem op. Jeg havde netop vundet plads som 3. koncertmester i Odense Symfoniorkester efter at have været ansat i Esbjerg Ensemble og på Vestjysk Musikkonservatorium de seneste fem år, og jeg var naturligvis begejstret ved tanken om at kunne videreføre mit arbejde som konservatorielærer ved siden af mit nye koncertmesterjob."

Sammenlagt har hun således haft sin gang på det fusionerede Syddansk Musikkonservatorium siden 1. februar 1979 – i næsten 37 år! I tidens løb har hun uddannet en række violinister hvoraf nogle sidder i dag i professionelle orkestre og ensembler og andre har deres hovedvirke som pædagoger og yder en stor indsats på musikskolerne. Undervisningen har dog aldrig fyldt hele hendes arbejdsliv; hun har dels haft et orkesterjob ved siden af og dels været leder af Den Internationale Carl Nielsen Musikkonkurrence & Festival foruden tunge faglige hverv i ind- og udland.

"For godt to år siden ringede atter en rektor – denne gang Claus Skjold Larsen, som bad mig komme til et møde den efterfølgende morgen. Stor var min overraskelse, da han tilbød mig et vikariat som assistent for rektoratet. Jeg tog imod tilbuddet med kyshånd, og vikariatet blev som bekendt kort efter afløst af en længerevarende konstituering som vicerektor. "

Selvom Marianne Granvig fratræder ved årsskiftet er det dog ikke helt slut med hendes tilknytning til Syddansk Musikkonservatorium. I den kommende periode står hun i spidsen for planlægning og afvikling af en international orgelkonkurrence i Esbjerg-Ribe i januar 2017.