13.01.2017 09:32

Wadden Sea International Organ Competition

SDMK er vært ved Vadehavsregionens første internationale orgelfestival


(Konkurrenceleder Marianne Granvig under lodtrækningen om deltagerrækkefølgen)

I disse dage er en flok unge og særdeles talentfulde musikere fra Korea, Japan, England, Canada og Letland taget til Vadehavsregionen for at konkurrere ved orglerne i Esbjerg og Ribe og give koncerter i en række af regionens kirker.

Det sker i forbindelse med ”Wadden Sea International Organ Competition”, som løber af stablen i perioden 13. - 21. januar, og hvor der konkurreres om en samlet præmiesum på 250.000 kr.

Der er dog tale meget mere end en konkurrence og nogle koncerter – vi er ude i en veritabel kærlighedserklæring til “Instrumenternes Dronning” - orglet!

I løbet af konkurrenceugen har publikum mulighed for at komme helt tæt på både talenterne og de internationalt kendte jurymedlemmer - bl.a. i forbindelse med:

  • 16 timers konkurrencerunder med 14 organister under 35 år fra hhv. Danmark, Storbritannien, Letland, Canada, USA, Japan og Sydkorea. Finalen foregår i Ribe Domkirke
  • 15 koncerter i ti forskellige kirker i Syd- Sønderjylland og i Syddansk Musikkonservatoriums koncertsal i Esbjerg
  • Konkurrence for børn og unge under 20 år - den yngste deltager fylder 11 blot to dage før konkurrencen
  • “Orgelgak” for 100 skolebørn med ildsjælen Katrine Immerkjær Kristiansen
  • Jurykoncerter med nogle af verdens førende orgelsolister

Domorganist Birgitte Ebert udtaler:

“Som medlem af det kunstneriske udvalg har jeg fulgt orgelkonkurrencen siden den allerførste planlægningsfase. Nu er det lige før, det hele går i gang, og jeg glæder mig!

Det er mit håb, at rigtig mange mennesker vil benytte sig af denne enestående mulighed for at komme tæt på landsdelens mange fine orgler.”

Læs meget mere i programmet, på hjemmesiden eller Facebook.