Kontakt

Timelærer

Uddannelsesbaggrund

Cand.Musicae fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg pa? Brobyggerlinien med Grundlæggende Musikpædagogik og Rytmisk Sang som specialer.

Arbejdsområder på SDMK 

Pædagogisk Praktik

Kunstnerisk praksis 

Sangerinde og sangskriver. Jeg bevæger mig indenfor folk/jazz/pop/rock/singer songwriter stilen med mit band "Julie Wieland", som jeg har turneret i både ind- og udland med.
Jeg deltager desuden i flere forskellige “set ups”; duo, trio, kvartet, kvintet, big bands, osv., ligesom jeg synger sammen med mange forskellige instrumentalister. Derudover har jeg en duo med bassisten Bo Stief.
Endelig synger og skriver jeg ogsa? musik, som henvender sig til børn. Jeg har bl.a. skabt “Pigen med paraplyen”, som er en musikalsk børneforestilling, som jeg har turneret i både ind og udland med.
Ydermere er jeg også sangskriver og komponist for andre. For eksempel børn, der deltager i MGP eller andre musikkonkurrencer.
Til sidst er jeg også en del af organisationen Live Music Now, hvor jeg i mange år har spillet i fængsler, på sygehuse og andre steder, hvor den levende musik ikke traditionelt finder vej hen.

Undervisningserfaring 

Jeg har undervist på forskellige musikskoler siden 2005. På nuværende tidspunkt underviser jeg ved Musik og Billedskolen i Varde og varetager følgende: børnehold, sammenspil, musik med demente, kompagnonundervisning pa? folkeskoler, kor, sangkonsulent ved projektet Sangglad og solosanglærer for unge fra 7-45 a?r.
Derudover er jeg også freelance underviser og laver forskellige former for “Workshops” pa? forskellige institutioner; musikkonservatorier, MGK’er, musikskoler, skoler, biblioteker, børnehaver og “events” pa? utraditionelle steder. Endelig har jeg i mange år også haft privatelever i sang.

Udvalgte publikationer og udgivelser 

SongCare af Julie Wieland, Sanger pa? CD udgivelsen “Sky is the limit” af Anelogi, Korsanger i Who is Louis og pa? CD’en af samme navn, Sanger på ”Syng og lyt – 228 sange” – udgivet af ”Dansk Sang”.

Hjemmeside og relevante links 

www.pigenmedparaplyen.dk