Kontakt

Biografi

Violinist, dirigent.

Arne Balk-Møller er uddannet violinist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor han studerede hos professor Milan Vitek og fra Universität für Musik und Darstellende Kunst i Wien under professor Ernst Kovacic.

Han har undervist som docent på Syddansk Musikkonservatorium i violin og kammermusik siden 1990, og har uddannet og undervist en lang række profilerede violinister, der i dag bl.a. udmærker sig som koncertmestre i Krakow og Gdansk, medlemmer af danske og udenlandske symfoniorkestre, etablerede kammermusikere og violinpædagoger i danske og udenlandske musikinstitutioner. Senest har en af hans elever, violinisten Joanna Konarzewska, udmærket sig ved at vinde Den Danske Violinkonkurrence i 2014.

Særlig succes har han haft med Syddansk Musikkonservatoriums kammerorkester som han har formået at løfte til et orkester med et højt kunstnerisk niveau og en omfattende koncertvirksomhed. Kammerorkesterets aktiviteter tæller bl.a. talrige koncerter på kunstmuseet Louisiana sammen med cellisten Andreas Brantelid.

Arne Balk-Møller er endvidere en internationalt efterspurgt underviser, hvilket bl.a. er kommet til udtryk i en lang række tilbagevendende violin-masterclasses på udenlandske konservatorier, herunder Sibelius Academy (Helsinki), Royal College of Music (London), Conservatoire royal de Bruxelles og konservatorierne i Vilnius, Riga, Tallinn, Rostock og Malmø.

Som udøvende musiker har han etableret sig som en af de mest fremtrædende danske violinister med en stor karriere inden for kammermusikken som medlem af den Danske Kvartet og Copenhagen Classic med hvem han har haft en mangeårig intensiv turnévirksomhed over det meste af Europa. Han har i den forbindelse medvirket på talrige store festivaler, herunder Salzburg Festspiele, Lockenhaus Festspiele, Bergen Festspil og Edinburgh Festspil. Endelig har Arne Balk-Møller i en årrække været solospiller i Det Kongelige Kapel og gæstekoncertmester i Deutsche Kammerphilharmonie, ligesom han har et stort antal internationalt roste albumudgivelser bag sig og har modtaget flere priser, heri blandt ”Deutsche Schallplatten-preis”.

Arne Balk-Møller indledte sin dirigentvirksomhed i slutningen af 1990, og har siden dirigeret koncerter med de fleste danske landsdelsorkestre, symfoniorkestre og ensembler i Sverige, Letland, Litauen og Rusland. Derudover har han været dirigent på operaer på Den Fynske Opera, samt for diverse konservatorieorkestre og kor i Danmark og Sverige. Igennem mange år har han også haft et tæt sammenarbejde med prominente udenlandske kammerorkestre, som fx Leopoldium Chamber Orchestra Wroclaw og Camerata Nordica, som han var leder for på deres første USA-turné i 2003.