Kontakt

Biografi

Rafaell Altino er en alsidig bratschist, der både spiller solokoncerter, kammerkoncerter og optræder som solist foran et orkester eller selv sidder i orkesteret. I 22 sæsoner har han været 1. bratschist i Odense Symfoniorkester.

Rafaell Altino begyndte at modtage undervisning i en alder af 9 år, i sit hjemland Brasilien, med sin far som underviser. Som 17-årig flyttede han til USA, hvor han fortsatte sin musikalske uddannelse. Han har en bachelor fra New England Conservatory of Music i Boston og en Master fra Juilliard School of Music i New York, hvor hans vigtigste lærere var Marylou Speaker Churchill, Burton Fine, Louis Krasner og Samuel Rhodes. Som turnerende musiker har Rafaell Altino rejst i det meste af verden, og har arbejdet sammen med kunstnere som Nikolaj Znaider, Benjamin Schmid, Ilya Gringolts, Roland Pöntinen og Marianna Shirinyan, samt strygekvartetterne Henschel og Miró.

Som solist har Rafaell Altino samarbejdet med dirigenter som Alexander Vedernikov, Michael Schønwandt, Thomas Søndergård, Matthias Bamert og Vladimir Jurowski i værker af Bartók, Walton, Hindemith, Paganini og Berlioz og i koncerter skrevet til ham af Karsten Fundal, Søren Nils Eichberg og Christian Lindberg.

Rafaell Altino har – som stærk fortaler for ny musik – desuden bestilt en række nye værker til bratschen, herunder soloværker af brasilianske komponister som Danilo Guanais og Marcilio Onofre, Henrique Vaz, Nelson Almeida og Marcilio Onofre, men også danske komponister som: Poul Ruders, Bent Sørensen, Anders Koppel, Karsten Fundal, Søren Nils Eichberg og Niels Rosing-Schow, hvis solo-bratschværker Rafaell Altino har indspillet på Dacapo i Februar 2019. Han har også indspillet Christian Lindbergs bratschkoncert “Steppenwolf”, på det svenske mærke BIS. Denne indspilning blev nomineret til en International Classic Music Awards.

Rafaell Altino er har givet master classes ved festivaler over hele verden og underviser ved konservatoriet i Odense og ved Malmö musikakademi.

Han spiller på en fransk bratsch fra slutningen af ??1700-tallet og benytter en James Tubbs-bue, begge venligst udlånt af Odense Symfoniorkesters Instrumentfond.