Kontakt

Biografi

Ron Chen-Zion er klarinettist Esbjerg Ensemble, og tilbyder timeundervisning i kraft af Syddansk Musikkonservatoriums partnerskabsaftale med Esbjerg Ensemble. Han deltager desuden i en årlig coching i kammermusik i samarbejde med sine kolleger i Ensemblet.

Her er præsentationen af Ron Chen-Zion fra Esbjerg Ensembles hjemmeside www.esbjergensemble.com

“En dag, da jeg var 11 år hentede jeg tilfældigvis en dag posten og fandt heriblandt en reklame, hvorpå der stod: ”Lær at spille et instrument på 3 måneder”. Da jeg efterfølgende dukkede op på musikskolen havde de kun et instrument til udlån, en klarinet. Vi var 2 elever, der skulle deles om instrumentet, og fordi vi havde klarinetundervisning om torsdagen, havde jeg og den anden elev klarinetten hver 3 dage om ugen” .

Ron Chen-Zion begyndte sine studier hos Richard Lesser fra Det Israelske Philharmoniske Orkester. I 1986 flyttede han til USA, hvor han fortsatte sine studier og afsluttede sin uddannelse på New England Conservatory. I 1990 blev Ron Chen-Zion udnævnt til soloklarinettist i The State of Mexico Symphony Orchestra. Som kammermusiker er han flere gange blevet inviteret til Rudolf Serkins Marlboro Music Festival i U.S.A., og har optrådt i det meste af Europa, Israel og Nord- og Sydamerika. Ron Chen-Zion har indspillet flere cd’er, bl.a. en rost fortolkning af Max Regers værker for klarinet og klaver.