Optagelsesprøver og COVID-19

Pga. COVID-19 pandemien vil rammerne for nogle af SDMK’s optagelsesprøver blive påvirket i større eller mindre grad.

Situationen ændrer sig hele tiden, og det er derfor endnu ikke muligt at melde de endelige prøvevilkår ud. Vi opdaterer løbende denne side med den aktuelle info.

Ansøgere vil i god tid inden optagelsesprøven modtage yderligere information om de endelige prøvebetingelser, men vi anbefaler samtidigt, at du selv løbende holder dig ajour på denne side om, hvorvidt din optagelsesprøve vil blive påvirket.

Hvis din uddannelse er påvirket af situationen, vil informationen fremgå længere nede på siden.
Hvis din uddannelse ikke er nævnt, gælder de sædvanlige optagelseskrav, som kan findes her.
 


Særligt for ansøgere, som er bosat i udlandet eller er i særlig risiko:

Grundet COVID-19 vil følgende ansøgere have mulighed for at gennemføre optagelsesprøven online:

 • Optagelsessøgende i øget risiko eller med andre helbredsmæssige grunde til ikke at møde op fysisk
 • Optagelsessøgende med bopæl uden for Danmark

Tilhører du en af disse grupper, bedes du kontakte SDMK (mm@sdmk.dk) med henblik på at tilrettelægge det kommende prøveforløb.

Yderligere info

Vi opfordrer alle til at følge myndighedernes generelle anbefalinger. Find dem her: https://coronasmitte.dk/Vigtige datoer

 • 1. december: Deadline for ansøgning
 • 16. december: Tilstillet opgave sendes til klassiske instrumentalister og kirkemusikere (OBS! Gælder kun ansøgere, som ikke skal til en fysisk optagelsesprøve)
 • 4. januar: Deadline for indsendelse af video med selvvalgt repertoire og evt. tilstillet opgave (OBS! Gælder kun ansøgere, som ikke skal til en fysisk optagelsesprøve)
 • Datoer for optagelsesprøverne kan ses nederst på denne side


Tekniske krav i forbindelse med digitale optagelsesprøver

Audition-video

I de tilfælde, hvor en optagelsesprøve afvikles online, skal du som ansøger på forhånd fremsende en video, hvor du spiller et selvvalgt repertoire. Videoen skal give et retvisende billede af dit musikalske niveau og fungerer som erstatning for den koncertprøve, som sædvanligvis udgør et centralt element i den samlede bedømmelse.

Krav til videoens længde og indhold vil variere alt efter hvilken studieretning, der søges, men videoen skal i alle tilfælde vise ansøgeren spille/synge i ét uredigeret klip i bedst mulig lydkvalitet.

Tilstillet opgave:

Instrumentalister, der søger ind på bacheloruddannelserne i klassisk og kirkemusik skal desuden forberede en tilstillet opgave, som ligeledes optages på video i forlængelse af det selvvalgte repertoire. Ansøgere får tilsendt opgaven den 16. december.

Videoer skal overføres via WeTransfer, Dropbox eller lignende, hvorefter link til den uploadede fil sendes til mm@sdmk.dk. For at undgå tekniske udfordringer i sidste øjeblik, bedes linket fremsendes i god tid - og aller senest d. 4 januar 2021.

Samtaler og øvrige prøver

Til samtaler og øvrige praktiske prøver benytter SDMK Zoom, hvor også prima vista-opgaver vil blive præsenteret via den indbyggede skærmdeling.

Den optagelsessøgende er selv ansvarlig for den tekniske afvikling, herunder installation og opsætning af Zoom samt adgang til en stabil netværksforbindelse.

SDMK fremsender link til Zoom-mødet inden prøven.

Vi anbefaler, at du til prøven bruger Zoom på en computer eller tablet med en skærm i tilstrækkelig størrelse til at læse noder og andre bilag.


 

Opdateret info om specifikke uddannelser:

Filmkomposition

Alle optagelsesprøver til denne uddannelse afvikles online via Zoom.

Den optagelsessøgende får inden prøven tilsendt et Zoom-link og yderligere info via mail.

Den optagelsessøgende er selv ansvarlig for den tekniske afvikling, herunder installation og opsætning af Zoom samt en adgang til en stabil netværksforbindelse.


 

Datoer for optagelsesprøver

ODENSE:

 • Klassisk musiker - Performer, kammer- og orkestermusiker/sanger: Uge 2 
 • Rytmisk musiker: Uge 2 
 • Korledelse: Tirsdag den 19. januar 2021

ESBJERG:

 • Folkemusik: 11. - 13. januar
 • Elektronisk musik og lydkunst: Uge 2 
 • Klassisk musiker/sanger - Udøver, underviser og iværksætter - Uge 1  (fra 5. januar)
 • Rytmisk samtidsmusiker: Uge 2 (11. til 13. januar)
 • Musiker og musikpædagogisk udvikler - MPU: Uge 1 og 2
 • Filmkomposition:  14. og 15. januar