2. Om uddannelsen
Den klassiske musikeruddannelse i Esbjerg henvender sig til dig, der ønsker et alsidigt arbejdsliv som udøvende musiker på højeste plan, underviser og iværksætter.
Mange færdiguddannede musikere skaber sig efter konservatoriet en karriere, der er sammensat at flere forskellige delelementer. Med passionen til musikken og et stærkt musikerskab som drivkraft, veksler de for eksempel mellem koncertaktiviteter, undervisning på musikskoler eller MGK og udvikling af egne kunstneriske projekter.
Hovedfag
Uanset om du optræder, underviser eller inspirerer, er musikerskabet det centrale i dit virke, og derfor er dit hovedinstrument eller din stemme uddannelsens omdrejningspunkt. Foruden den kvalificerede undervisning i dit hovedinstrument indgår kammermusik og sammenspil i uddannelsen, ligesom du i løbet af studiet deltager i projekter med professionelle ensembler.
Øvrige fag
Derudover får du undervisning i lang række fag, der kan gøre dig klar til bedst muligt også at sætte andre musikalske fingeraftryk på omverdenen.
Du får således både teoretisk og praktisk undervisning inden for pædagogik, entreprenørskab og en række andre støttefag, som giver dig forudsætningerne til at skabe din egen karriere som udøvende musiker, undervise på flere forskellige niveauer og udtænke, søsætte og gennemføre kunstneriske projekter.
Foruden den skemalagte undervisning kan du opleve masterclasses med internationalt anerkendte musikere, tværfaglige projektuger, studieture og meget andet.
Fremtiden
Som færdiguddannet har du mulighed for en karriere som professionel klassisk musiker/sanger, ligesom du også kan undervise, formidle eller arbejde som selvstændig freelancemusiker.
Beslægtede uddannelser
- Ønsker du et endnu større pædagogisk fokus, udbyder SDMK også uddannelsen 'Musiker og musikpædagogisk udvikler' (MPU).
- Ønsker du en uddannelse målrettet et virke som orkester- og kammermusiker, udbyder SDMK også uddannelsen 'Klassisk musiker - performer, kammer- og orkestermusiker´.
3. Niveauer
Læs mere om uddannelsens niveauer, studieordninger og optagelseskrav
På bacheloruddannelsen får du viden, færdigheder og kompetencer til at begå dig som musiker og entreprenør i musiklivet. Uddannelsesforløbet sigter mod at udvikle dit særlige musikalske talent og stiler mod kunstnerisk kvalitet på højt niveau.
Flertallet af studerende kommer senere til at virke som både musikere og undervisere; derfor indgår både kunstneriske som pædagogiske fag i samtlige bachelorforløb. Hertil kommer almene fag som understøtter den kunstneriske og pædagogiske udvikling.
Varighed: 3 år
Deadline for ansøgning: 1. december
Studieordning:
- Læs den generelle studieordning (Bind I)
- Læs den fagspecifikke studieordning for instrumentalister (Bind II)
- Læs den fagspecifikke studieordning for sangere (Bind II)
Optagelse:
- Læs mere om optagelsekrav
- Sådan søger du
Kandidatuddannelsen sigter imod at give dig specialiseret viden, færdigheder og kompetencer til at begå dig som musiker på højeste niveau.
Kandidatuddannelsen har, udover fokus på hovedinstrumentsundervisningen og kammermusik, også fokus på instrumentalpædagogikundervisning med selvstændig undervisning i didaktik, psykologi og teoretisk pædagogik.
De pædagogiske fag indeholder desuden undervisning i PR og administration; hvor du bliver præsenteret for basale erhvervskompetencer og viden om fundraising, presse, økonomistyring, moms/skat, ophavsret, aftaler og kontrakter.
Varighed: 2 år
Deadline for ansøgning: 1. december
Studieordning:
- Læs den generelle studieordning
- Læs den fagspecifikke studieordning for instrumentalister
- Læs den fagspecifikke studieordning for sangere
Optagelse:
Kandidatuddannelsen forudsætter, at du har gennemført en bacheloruddannelse eller tilsvarende.