Adjungerede professorer
En videregående uddannelsesinstitution kan tildele titlen 'adjungeret professor' til personer uden for institutionen, som har et højt fagligt niveau, og som institutionen ønsker at hædre med denne titel og knytte nærmere til sig som undervisere. Der er ikke tale om fuldtidsstillinger, men om forløb af projektkarakter, hvor de adjungerede professorer er i tæt kontakt med konservatoriets studerende.
Greg Cohen

Syddansk Musikkonservatorium har i 2018 udnævnt den amerikanske bassist Greg Cohen til adjungeret professor for en 5-årig periode. Han er særligt tilknyttet den rytmiske afdeling i Esbjerg, som huser konservatoriets uddannelsesretning “rytmisk samtidsmusiker”.
Greg Cohens musikerskab spænder videre end de flestes og CV’et bærer tydeligt præg af, at verdenseliten efterspørger hans alsidige talent. Gennem sin karriere har Cohen således arbejdet med så forskellige navne som Ken Peplowski, Kenny Davern, Marty Grosz og Woody Allen. Han har også arbejdet med Tom Waits, David Byrne, Elvis Costello, Dagmar Krause, David Sanborn, Susana Baca, Gal Costa, Marisa Monte, Laurie Anderson, Willie Nelson, Bill Frisell, Norah Jones, Dave Douglas, Tricky, Jesse Harris, Keith Richards and Charlie Watts, Joey Baron, Donovan, Crystal Gayle, Bob Dylan, Nina Nastasia, Alan Watts, Lee Konitz, Richie Havens, Dino Saluzzi, Lou Reed, Marianne Faithfull, Odetta, Vesna Pisarović, Danny Barker, Tim Spark og Antony and the Johnsons.
Leder af den rytmiske afdeling i Esbjerg, Marc Bernstein, sagde ved udnævnelsen af Cohen: “Som musiker og mentor passer Greg Cohen rigtig godt til vores profil i Esbjerg, hvor vi har en meget inkluderende tilgang. I stedet for at sætte labels på musikken opererer vi med betegnelsen ”good music” – her kommer Cohens inspirerende karriere og enorme erfaring rigtig til sin ret. Jeg ser meget frem til at have ham tilknyttet de næste fem år.”
Rektor Claus Skjold Larsen sagde ved udnævnelsen: ”På Syddansk Musikkonservatorium lægger vi vægt på at kunne tiltrække de bedste inspiratorer på internationalt plan som adjungerede professorer. Bassisten Greg Cohen er ingen undtagelse, og vi glæder os til at kunne stille hans enorme ballast af topprofessionel erfaring og tårnhøje kunstneriske niveau til rådighed for vore studerende og deres uddannelse ved hans besøg i de kommende år.”
Harald Haugaard

Violinisten og komponisten Harald Haugaard er udnævnt til adjungeret professor ved folkemusikuddannelsen på Syddansk Musikkonservatorium fra studieåret 2020/21 og 5 år frem.
Harald Haugaard er en af sin generations mest markante og efterspurgte danske folkemusikere med et omfattende og anerkendt nationalt og internationalt kunstnerisk virke, en lang række roste udgivelser samt omfattende turnevirksomhed bag sig.
Han er uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium (nu Syddansk Musikkonservatorium) og var i en årrække centralt engageret i etableringen og udviklingen af den danske folkemusikuddannelse. Derudover er han anerkendt som en fremragende formidler, inspirator og talentudvikler og har desuden opbygget et stort internationalt netværk og virke, bl.a. som kunstnerisk leder af den dansk-tyske musikfestival folkBALTICA. Alt sammen noget, der kommer de konservatoriestuderende til gode.
Som forvalter af en stedbunden folkemusiktradition har Haugaard en dyb forankring i den danske spillemandstradition. Han bidrager imidlertid samtidig til en stadig ekspansion af det musikalske mulighedsfelt, og han er med sit innovative og energiske drive en fremtrædende eksponent for udforskningen af nye udtryk på tværs af genrer og kunstneriske udtryk.
Om udnævnelsen og den opgave det indebærer siger Harald Haugaard: “Musik er en af verdens vigtigste udtryksformer og stærkeste sprog. Musikken forbinder mennesker og ophæver kløfter og skel mellem os. Der er brug for musik, og netop derfor har konservatoriestuderende en stor og smuk opgave med at formidle den til os allesammen. Det er mit håb, at jeg som adjungeret professor kan bidrage yderligere til at motivere dem til det”.
Hans-Ola Ericsson

Syddansk Musikkonservatorium har i 2018 udnævnt den velrenommerede svenske organist Hans-Ola Ericsson som adjungeret professor.
Hans-Ola Ericsson er meget søgt som underviser og har uddannet flere generationer af organister både i Piteå, hvor han har opbygget en orgelklasse med internationalt format. Han er ligeledes i besiddelse af et professorat på McGill University i Montreal, Canada. Fra alle sider får Ericsson pæne skudsmål, hvor bl.a. hans formidlingsevner og faglige autoritet understreges.
Organist og korleder Mikkel Andreassen, der er ansvarlig for konservatoriets kirkemusikalske område, sagde ved Ericssons udnævelse: ”Hans-Ola Ericsson er en stor orgelspiller, hvis fortolkninger både hvad angår virtuositet, musikalitet og formsans har internationalt niveau. Han er kendt som fortolker af selv de vanskeligste værker i litteraturen, blandt meget andet orgelværker af Messiaen og et stort antal nyere komponister, som han er særlig ambassadør for. Samtidigt er hans stilkendskab og sans for hele orgellitteraturens repertoire på højeste niveau. Han har indspillet musik fra snart sagt alle tidsaldre.”
Hans-Ola Ericsson sagde i forbindelse med udnævnelsen: ”Jeg ser frem mod samarbejdet og til at give mine synspunkter for om muligt at styrke regionen hvad angår orgelrelaterede problemstillinger. Ikke mindst ser jeg frem til at komme til at arbejde med de studerende. Jeg har ved mine tidligere besøg i Esbjerg og på Fanø altid fundet denne del af Danmark specielt naturskøn og beroligende.”
David Braid

David Braid er en højt anerkendt canadisk jazzkomponist og pianist, der har markeret sig på den internationale jazzscene gennem flere årtier. Han har været nomineret til en Juno, der er Canadas største musikpris, otte gange og vundet den tre. Senest med bandet The North, hvor han netop spiller sammen med Anders Mogensen og Johnny Åman.
Ole Edvard Antonsen

Ole Edvard Antonsen betragtes som en af verdens mest fremtrædende trompetsolister. Han har optrådt på prestigefyldte spillesteder i mere end 40 lande, herunder Carnegie Hall i New York, Musikverein i Wien, Suntory Hall i Tokyo, Sydney Opera House, Barbican i London og Philharmonie i Berlin, og optræder med orkestre som Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, BBC Philharmonic, Academy of St Martin in the Fields, Australian Chamber Orchestra og Tokyo Philharmonic Orchestra, og med fremtrædende dirigenter, herunder Mariss Jansons, Kent Nagano, Philippe Herreweghe og Dmitri Kitayenko.
Antonsen er en bemærkelsesværdig alsidig musiker og har også haft glæde af samarbejde med musikere inden for pop og rock, herunder John Miles, Mark King fra Level 42, Lisa Stansfield og Ute Lemper, samt jazzensembler som Metropole Orchestra, Willem Breuker Kollektif og hans egne grupper. Som dirigent har Antonsen optrådt med orkestre og ensembler såsom Bergen Filharmoniske Orkester, Saõ Paulo Symfoniorkester og Göteborgs symfoniske messingensemble. Fra 2006 til 2010 var han hoveddirigent og kunstnerisk leder af Royal Norwegian Air Force Band, en position han i øjeblikket har hos Norwegian Wind Orchestra.
En omfattende og vidtgående diskografi har bragt ham priser og anerkendelse, og i 2007 blev Ole Edvard Antonsen udnævnt til kommandør for den kongelige norske orden af St. Olav. Han har haft uropførelser af mere end 60 store værker skrevet specielt til ham. I de senere år har han selv komponeret en række værker under overskriften 'Musical Landscapes' og udført dem ved omkring 350 koncerter over hele verden.