Kirkemusikalsk kompetencecenter

Photo of the organ at SDMK, Esbjerg

Kirkemusikalsk Kompetencecenter er forankret hos Syddansk Musikkonservatorium og er oprettet af Kulturministeriet med formålet at styrke kirkemusikken i Danmark, herunder at sikre den musikalske fødekæde til de institutioner, der varetager kirkemusikalske uddannelser. Ligeledes skal KMKC sikre koordinering og samordning samt opnå synergi mellem de forskellige uddannelsesretninger og –traditioner på det kirkemusikalske område. Kontaktperson: Martin Gade (mg@sdmk.dk)

KMKC har fået støtte fra Kulturaftale Vadehavet, Region Syddanmark og Kulturministeriet.

 

Syddansk Musikpædagogisk Forum

Syddansk Musikpædagogisk Forum er et samarbejdsinitiativ, som har til formål at understøtte det tværinstitutionelle musikpædagogiske samarbejde i Region Syddanmark, styrke det musikalske økosystem og højne det musikpædagogiske arbejde på alle niveauer.

musikpaedagogiskforum.sdmk.dk

Hjemmesider og portaler relateret til Syddansk Musikkonservatorium

RUED LANGGARD
Et website om komponisten Rued Langgaard som bla. omfatter mere end 222 webdokumenter, stort set alle kendte fotos af Langgaard, musikeksempler, deriblandt nyoptagelser af ikke tidligere indspillet musik og meget mere.
www.langgaard.dk 

 

10 KLASSIKERE
Materialet henvender sig bredt til alle musikinteresserrede, til skoleelever, hf- og gymnasieelever, seminariestuderende, musikstuderende, amatører, professionelle og andre musikelskere. Det fremlagte materiale kan både bruges til selvstudium og i den almindelige undervisning.

10 Klassikere er gennemført i det daværende Vestjysk Musikkonservatoriums regi med støtte fra Undervisningsministeriet. Materialet er nu overgået til forlaget Systime.
https://10klassikere.systime.dk/