Bolig

BOLIG I ODENSE

Er du mellem 18 og 30 år, bosiddende uden for Odense Kommune, og påbegynder du en uddannelse i Odense? Så har du "tag over hovedet”-garanti.

Full degree studerende fra de nordiske lande og EU er også omfattet af ordningen, mens udvekslingsstudenter og studerende uden for de nævnte lande ikke er omfattet af ordningen. Se mere om "tag-over hovedet"-ordningen her.

Du kan også henvende dig direkte til kollegiernes fælles opnotering www.studiebolig-odense.dk som formidler kollegieværelser og ungdomsboliger i Odense.

 

BOLIG I ESBJERG

Boligsituationen i Esbjerg er væsentlig bedre end i landets øvrige studiebyer. Der kan dog stadig være ventetid i forhold til at finde drømmeboligen. Gør du selv lidt mere, har du endnu bedre muligheder for at få et godt sted at bo - inden studiet starter. 

På www.energimetropol.dk/bolig kan du få et overblik over hvilke muligheder der er for at finde et sted at bo i Esbjerg og omegn.

H.C. Ørstedhuset er et kollegium forbeholdt studerende på SDMK i Esbjerg - og kun 20 meter fra konservatoriet. Læs mere om H.C. Ørstedshuset her.

DAB har flere muligheder for studieboliger, herunder studieboliger i nyt byggeri i Havnegade.
DAB kan kontaktes via mail esbjerg@dabbolig.dk, pr. telefon 7732 0000 – spørg efter Esbjerg, på hjemmesiden www.dabbolig.dk eller ved henvendelse på kontoret Storegade 33 1., Esbjerg.

SU

Uddannelserne på SDMK er videregående uddannelser og er derfor SU-berettigede. Du kan læse mere om SU, studielån, osv. på www.su.dk.

Som SU-modtager kan du altid følge med i din støtte, melde klip fra osv. på minSU. Login på minSU kræver, at du har en digital signatur, nøglekort eller nøglefil.

Kontakt Lene Kielsen (lki@sdmk.dk eller 63119918), hvis du har spørgsmål.

Studiebyer

ODENSE

Odense er med sine over 200.000 beboere, hvoraf mere end 30.000 er studerende, Danmarks tredjestørste by og en af landets største studiebyer. Konservatoriet ligger midt i byen og er en del af koncert- og event-huset Odeon, hvor også Den Danske Scenekunstskoles skuespilleruddannelse har til huse.

Priserne på boliger i Odense er langt lavere end i tilsvarende studenterbyer som København og Århus. Det offentlige transportsystem fungerer godt, men alt ligger i cykelafstand i Odense.

Byen er rig på kulturelle oplevelser, og byder på en lang række gode spillesteder, museer og teatre, samt et bredt udvalg af caféer og spisesteder. Derudover byder byen året igennem på en lang række spændende festivaler, der sætter fokus på alt lige fra musik, film, fest og kunst til mad, blomster og videnskab.  

Hvis man alligevel skulle få lyst til at forlade Odense, er der blot 1½ times togtur til både København og Århus.

Byens hjemmeside med borgerservice og information finder du på www.odense.dk  

På facebooksiden https://www.facebook.com/StudiebyenOdense/ kan du finde relevante informationer om livet som studerende i Studiebyen Odense.

SPILLESTEDER OG KULTURINSTITUTIONER

FESTIVALER OG BEGIVENHEDER


ESBJERG

Studiebyen Esbjerg er et samarbejde på tværs af de videregående uddannelser i Esbjerg – University College Syddanmark, Syddansk Universitet, Erhvervsakademi Sydvest, Aalborg Universitet Esbjerg og Syddansk Musikkonservatorium samt Esbjerg Erhvervsudvikling.

I Esbjerg er der mere end 60 videregående uddannelser at vælge imellem. Derudover har byen en lang række af sportslige og kulturelle aktiviteter at byde på!

Læs mere på Studiebyen Esbjerg - og lær om mulighederne som studerende i Esbjerg.