1. Fakta

Niveau
  • Kandidat (2 år)
Sted
Esbjerg
Start
August

2. om uddannelsen

Kandidatuddannelsen i filmkomposition giver dig mulighed for at udvikle de nødvendige færdigheder i forhold til at komponere og redigere musik til film, tv og video.  

Kombinationen af musikalske færdigheder, moderne teknisk kunnen og dramatisk fortolkning og forståelse giver dig mulighed for at møde udfordringerne i denne spændende og krævende måde at anvende den musikalske følelsespalet og fortolkningsevne.  

I kursusform udvikler komponister, tonemestre, filmklippere og instruktører fra ind- og udland den enkelte studerendes kunstneriske og faglige kunnen.

SDMK udvikler løbende sit samarbejde med filmbranchen i hele verden med undervisning af førende filmarbejdere, især i form af samarbejde med den Danske Filmskole, hvor vi arbejder tæt sammen med alle faggrupper indenfor filmskabelse i løbende fælles projekter, øvelser og kurser. Store dele af undervisningen foregår på den Danske Filmskole i København.      

Hovedansvarlige er lektor Karsten Fundal, Niklas Schak og docent Marc Bernstein. Derudover er filmkomponist Kåre Bjerkø tilknyttet uddannelsen.  

Gæstelærer tæller bl.a. Peter Albrechtsen, Jonas Struck, Niklas Schmidt , Flemming Nordkrog, Hans Erik Phillip og Jørgen Lauritsen.

Der er mulighed for at arbejde i konservatoriets professionelle lydstudie og foretage optagelser i konservatoriets fantastiske koncertsal, hvor du kan anvende dine medstuderende som studiemusikere.  

Tidligere kandidater arbejder i dag aktivt i filmmusikbranchen, både nationalt og internationalt, på egne projekter i samarbejde med bl.a. DR og Nordisk Film, og som assistenter for bl.a. Jacob Groth, Frans Bak, Lucio Godoy og Halfdan E.    

Uddannelsen er bygget op med et primært fokus på skabelsen af filmværket, og at filmkomposition således er en faggren indenfor filmskabelse, og ikke et selvbærende kompositionsfag i vanlig musisk forstand. Der er således tale om en høj grad af specialisering indenfor faget komposition. Derudover findes der mulighed for specialisering afhængig af den studerendes profil indenfor områder som instrumentation og relevante støttefag.

På uddannelsen undervises der primært i følgende emner:

  • Komposition
  • Filmanalyse
  • Orkestrering
  • Computerteknikker
  • Dramaturgi
  • Klippeteknik
  • Filmmix 

Undervisningen veksler mellem holdundervisning og solotimer.
Kandidatuddannelsen giver titlen cand.musicae.

3. Niveauer

LÆS MERE OM UDDANNELSENS NIVEAUER, STUDIEORDNINGER OG OPTAGELSESKRAV

Kandidatuddannelsen sigter imod at udviklet den kompositoriske evne og indsigt samt opnå en dybere forståelse af musikkens virkning under hensyntagen til de emotionelle og dramatiske elementer i det visuelle medie, som musikken skrives til.

Varighed: 2 år
Deadline for ansøgning: 1. december

Studieordning:

Optag: